Valentin napra: Ispahan krém mascarponéval és bonbon formában
2013. február 09. írta: StileDiVita

Valentin napra: Ispahan krém mascarponéval és bonbon formában

Bárki bármit is mond, a szerelem szép. S ennek az egyik legelterjedtebb napja kétségtelenül a Valentin nap. S ha már szerelem, akkor Párizs, a szerelem fővárosa. De mi fokozhatja ezt még jobban? Egy igazán tökéletes krém Pierre Hermé Ispahan-sorozata, amit most egy enyhén fahéjas mascarpone krémmel, majd a maradékot kiváló étcsokoládéba töltve, bonbonként készítünk el, s kényeztetjük el magunkat és nem utolsó sorban, szerelmünket.
Valentinok, Valentinák, Valentin napra fel! :-D
ISPAHAN KRÉM MASCARPONEVAL ÉS BONBON FORMÁBAN
Hozzávalók 
Ispahan krém
- 30 dkg fagyasztott málna
- 10 db. licsi héj és mag nélkül, apró darabokra vágva
- 25 dkg cukor
- 0,5 db. citrom leve
- 3 ek. rózsavíz
Mascarpone alapkrém
- 4 ek. mascarpone krém
- 2 ek. cukor
- 1 kk. őrölt fahéj
Elkészítés
Először az Ispahan krémt készítjük el. Feltesszük a málnát, apróra vágott licsit, cukrot és a citrom levét főni közepes lángon. Amikor már kis krátereket fúj, akkor levesszük alatta a lángot, s kb. még 15-20 percig főzzük, amíg lekvár állagú nem lesz. Ekkor hozzáadjuk a rózsavizet, s ismét felforraljuk. Levesszük a tűzről, alaposan átpaszírozzuk. Én ezután a magokat kiterítettem egy tányérra, s kiszedegettek a licsi darabokat, s visszatettem a lekvárba. Megvárjuk, amíg kihűl. 
Közben elkészítjük a mascarpone alapot. Hozzáadjuk a mascarponehoz a cukrot és a fahéjat, s alaposan elkeverjük. Amíg nem hűl ki a lekvár, hűtőbe tesszük.
Majd a hideg lekvárt kellő vastagságban a mascarponera kanalazzuk, s egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
Mivel eléggé sok krémünk lesz, készíthetünk bonbont is. 
Hozzávalók
- 75%-os étcsokoládé
- Ispahan krém
Elkészítés
A csokoládé nagy részét gőz fölött felolvasztjuk 40-45 fokra, majd a tűzről levével, temperáljuk, amit én úgy végzek, hogy a maradék csokoládéból reszelek bele, amit folyamatosan elkeverek egészen addig, amíg a csokoládémasszám nem lesz 31-32 fokos. Ezt maghőmérővel tudjuk ellenőrizni. Ekkor kikenjük a forma belsejét, s hideg helyen hagyjuk megdermedni. Majd mindegyik formába 3/4 részt Ispahan krémet teszünk, s lefedjük csokoládé masszával. Hűtőbe vagy hideg helyre tesszük egy éjszakára. Amennyiben a bonbon lefedésekor túl sűrű lenne a csokoládé masszánk, lazítsuk fel olvasztáskor egy kis kakaóvajjal, mert az Ispahan krém folyékony, s nem fogja elbírni a talpat. De ha kellően folyik a csokoládé masszánk, nem kell bele kakaóvaj. 
 
BOLDOG VALENTIN NAPOT MINDENKINEK!

A bejegyzés trackback címe:

https://rozmaringescsokolade.blog.hu/api/trackback/id/tr517961032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása