Rozmaringos őszibarack krémleves
2015. július 12. írta: StileDiVita

Rozmaringos őszibarack krémleves

A rozmaring az egyik legszexisebb fűszernövény, mi tagadás. Az első pillanatokban simulékony, majd kis idő elteltével olyan elementáris erővel képes hatni, ami emlékezetes marad hosszú időn keresztül. Ha mindezt az energiát egy meleg, nyári napon őszibarackkal és gyömbérrel ötvözzük, maradandó élményt tudunk alkotni. Mondjuk, egy levesben. 
ROZMARINGOS ŐSZIBARACK KRÉMLEVES 
 
 
Hozzávalók - 4 személyre -
0,5 kg őszibarack
kb. 2 ek. cukor
2 ek. tejszín
1 kk. őrölt rozmaring
1 cm gyömbér
víz
kiegészítőként chilipehely, kandírozott citrom és szirupja
Elkészítés
A barackokat megpucoljuk, s kimagozva, közepes lángon feltesszük főni annyi vízzel, amennyi ellepi. Hozzáadjuk a cukrot - ennek a mennyisége változhat attól függően, mennyire savanyú a barack, de ne legyen a leves túl édes - és a gyömbért. Amikor megpuhult a barack, kézi botmixerrel összetrumixoljuk, hozzáadjuk a tejszínt és a rozmaringot, s kb. 10-15 perc alatt összefőzzük. Ez idő alatt apró kockákra vágjuk a kandírozott citromszeletet, s miután a levest tányérra tesszük, megszórjuk a darabokkal, s egy kis szirupot is teszünk rá. Végül, meghintjük chilipehellyel, de arra vigyázzunk, hogy a leves nélküle is elég pikáns, a chilipehely pedig már kicsit erőssé teszi. 

A bejegyzés trackback címe:

https://rozmaringescsokolade.blog.hu/api/trackback/id/tr327960880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása