Shakshuka-t vacsorára!
2015. október 10. írta: StileDiVita

Shakshuka-t vacsorára!

Be kell vallanom, nem szeretem a lecsót. Talán csak az illatát. De azt sem mindig. Egy jó van benne, hogy leginkább nyáron készítjük, így mindig erre az évszakra emlékeztet. Nagyjából ennyi. Összesen talán két kivétel van a nagyvilág lecsói közül, amit szeretek. Az egyik a ratatouille. Finom, de nem minden esetben választanám. Nem így a shakshuka-t, az izraeli lecsót. A kóser konyha önmagában jó. Nem hinném, hogy találnék benne olyan fogást, amit ne szeretnék legalább még egyszer megkóstolni. Szorosan az olasz konyha mögött lépked az életemben, s talán ezért szeretem nagyon a római konyhát, ami a kóser konyhára épült javarészt. S mivel valóban nagy kedvencem a kóser ízek, a shakshuka bármikor jöhet. 
SHAKSHUKA-T VACSORÁRA!
Hozzávalók - 1 személyre -
- 1 púpos ek. vöröshagyma apróra vágva
- 1 közepes gerezd fokhagyma apróra vágva
- 1 ek. olívaolaj
- 1 púpos ek. kaliforniai paprika apró kockára vágva
- 12 dkg kockára vágott konzervparadicsom+leve
- 0,5 kk. őrölt kömény
- 1 púpos tk. paradicsomsűrítmény
- 1 púpos késhegynyi chilipor 
- 1 kisebb csipet chilipehely
- 1 púpos tk. őrölt paprika
- 1 csipet cukor
- 2 db. tojás
- bors és só
- apróra tépett petrezselyemzöld
Elkészítés
Az olajat felhevítjük, s hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát. Egy csipet sót adunk hozzá, s megpároljuk pár perc alatt. Ekkor jöhet az apróra vágott fokhagyma, s kb. 10 másodpercet párolás után az apró kockára vágott kaliforniai paprika. Kb. 2-3 percig pároljuk őket együtt. Ekkor hozzáadjuk a konzervparadicsomot, összekeverjük a hagymával, s beletesszük a köményt, paradicsomsűrítményt, chiliport és pelyhet, őrölt paprikát, cukrot, s végül sót és borsot ízlés szerint. Alaposan összekeverjük, s a közepesnél kicsit nagyobb lángon pár perc alatt besűrűsítjük. Ekkor két lyukat készítünk az alapba, beleütjük egyenként a tojásokat, majd fedővel lefedjük, s kb. 2 percig sütjük így tovább az egészet. Tálaláskor apróra tépett petrezselyemmel szórjuk meg a shakshuka-t. 

A bejegyzés trackback címe:

https://rozmaringescsokolade.blog.hu/api/trackback/id/tr787960854

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MJ 2015.10.11. 17:17:08

Bevallom -ha még nem tettem meg- a lecsót én sem kedvelem. :)
süti beállítások módosítása