Miről szól a Rozmaring&Csokoládé blog?
2015. november 07. írta: StileDiVita

Miről szól a Rozmaring&Csokoládé blog?

Gasztronómiai utazásokról..legtöbbször a tányér körül. Megspékelve kultúrával, eleganciával, tudatossággal, életérzéssel. Górcső alá veszünk tényeket és tévhiteket az olasz konyha alapanyagainak világából, hiszen nem minden helyettesíthető a „cucina povera”-ban. Mert nem minden ízpár ideális, tűnjék is bármilyen egyszerűnek, vagy éppen „olaszos”-nak.

img_7910.JPG

Kultuszát éli az olasz konyha dicsérete, már csak a megfelelő elsajátítás van hátra. Olasz séfismerőseimmel főzünk, kóstolunk, véleményezünk, örömködünk vagy éppen elgondolkodunk egy-egy fogáson, éttermen vagy trattorián, s végül mindent írásba foglalunk. Hiszen több ez, mint főzés. Beszélgetés, jókedv, anekdotázgatás, ajánlás, útmutatás, mindez egy kiváló üveg bor kíséretében akár egy étteremben, vagy két utazás között.

fehervespa.jpg

Miért éppen rozmaring és csokoládé?

Mert a két legkarakteresebb ízről van szó, amelyek nem utolsó sorban jól illenek egymáshoz. A rozmaring mindent elsöprő erejét, jellegzetes, árulkodó illatát sejtelmesen bolondítja meg a csokoládé selymessége, lágysága és simulékony bája. Minden más az erő és a lágyság e kettőse között helyezkedik el.

Hírlevélre való feliratkozás: rozmaringescsokolade@gmail.com

A bejegyzés trackback címe:

https://rozmaringescsokolade.blog.hu/api/trackback/id/tr38058444

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása