Michelin-csillagos séfek, Paul Bocuse ételkülönlegességek, ez a Senses of Sofitel vacsorasorozat
2016. január 26. írta: StileDiVita

Michelin-csillagos séfek, Paul Bocuse ételkülönlegességek, ez a Senses of Sofitel vacsorasorozat

2016. január 28-30.

A Sofitel Budapest Chain Bridge büszkén mutatja be a Senses of Sofitel eseménysorozatot. Az egyedülálló vacsorák alkalmával kulináris különlegességeket és a világ különböző pontjairól érkező Michelin csillagos séfek gasztronómiai alkotásait kóstolhatják meg a vendégek.

A gasztronómiai utazás során három vacsora keretében szolgálunk fel egyedi Paul Bocuse ételkülönlegességeket, melyek megízlelésével elrepítjük a gasztronómia csodálatos álomvilágába.  

sofitel.jpg

A SZAKÁCSOK

Bemutatunk 3 népszerű szakácsot, 3 különböző országból, akiknek sok hasonlóságot fedezhetünk fel pályafutásuk alatt.

Gilles Reinhardt - a világhírű 3 Michelin-csillagos Paul Bocuse étterméből, a lyoni L’Auberge du Pont de Collongesból,  az első étterem, amely 50 év alatt még sosem veszítette el a 3 Michelin-csillagot.

Gilles 1975. március 21-én született Mulhouseban, és az Alsace régióban található Fellering kis városában nőtt fel. Már 5 évesen is azt mondta, hogy szakács szeretne lenni, ezért édesanyja készített neki egy séf kabátot és séf sapkát. Gyakran rávette anyukáját, hogy hívjon meg vendégeket, amikor főzhetett nekik.

A franciaországi L’Auberge du Pont de Collonges étteremben 1997-ben kezdett el dolgozni, mint segédszakács miután más régiók éttermeiben is tevékenykedett. 2000-ben Paul Bocuse “jobbkeze” lett. 2004-ben a Meilleur Ouvrier de France versenyen koronázták meg (a versenyt minden negyedik évben rendezik meg, amely során kiválasztják a különböző szakmák legjobb mestereit, ez egy nagyon rangos esemény Franciaországban, melyre már egy évvel előtte készülni kell). Ma a Paul Bocuse étterem főszakácsa. Számára a találkozás és a közös munka Paul Bocuse-val, olyan mintha egy mesebeli álom vált volna valóra.

Olivier Potier – A Sofitel Montreal volt főcukrásza

Olivier Potier séfként kezdte pályafutását, Észak-Franciaországból indulva dolgozott olyan híres gasztronómiai intézményekben, mint a La Durée Paris, amely világhírű a macaronjairól. Valamint több helyi konyhában és számos hotel éttermében is megfordult, többek között a The Saint James, a The Saint Paul és a Sofitel szállodákban. Potier csakis a legjobb minőségű alapanyagokból készíti el alkotásait, melyek eredményei között érdemes megemlíteni a lélegzetelállítóan finom vajas süteményeit.

Olivier az egyszerű és letisztult ízeket használja desszertjei elkészítésénél, és minden egyes kreációjának más és más különleges textúrát ad. Minden esetben fűszerezi a megálmodott édességeket, először megkóstolja őket, majd az ízek alapján és az arányok szerint fűszerezi, így a végeredmény mindig mennyei. Egyedisége abban is rejlik, hogy elemzi a süteményeit, és ez nagyban megkülönbözteti a többi cukrásztól, hiszen ebben a szakmában ez nem jellemző. A séfek ízlelés alapján fűszerezik az ételeket, a cukrászok viszont a könyvek alapján, a recepteket követve használják az arányokat. Ez a módszer a cukrászok világában valóban egyedi és szokatlan.

Bátran mondhatjuk, hogy a Gâteaux de voyage legjobbja, vagyis azoknak a mini desszertsütemény különlegességeknek, melyeket az összes francia cukrászdában megtalálhatunk.

Deff Haupt – A Sofitel Budapest Chain Bridge főszakácsa

Deff Haupt híres arról, hogy  forradalmian új ízeket varázsol az asztalra.

Deff Hauptról igazán hamar kiderült, hogy a gasztronómia vérbeli fenegyereke, hiszen már pályafutásának legelső két évében három junior főzőversenyt nyert, majd a világ több pontján elismert éttermekben vált vérbeli profivá a szakmában. Olyan Michelin csillagos éttermekben dolgozott, mint a híres Au Crocodile valamint Paul Bocuse és Joel Robuchon éttermeiben.

Németországból indulva, Franciaországon, Chilén és Brazílián át, Kanadán, Egyesült Arab Emirátusokon keresztül Egyiptomból érkezett Magyarországra, hihetetlenül izgalmas tapasztalatokkal és elképesztő inspirációkkal.

Foglaljon asztalt erre a különleges eseményre, mely nem csupán találkozás a híres séfekkel, de Budapest egyik legjob kulináris élménye.

 Időpontok:

2016. január 28. - Csütörtök

2016. január 29. - Péntek

2016. január 30. - szombat

Kóstolja meg Gilles Reinhardt, Olivier Potier és Deff Haupt által elkészített 6 fogásos vacsora csodánkat, melyhez pezsgőt és különleges borokat kínálunk.

Érkezés 19:00 óra, Gála vacsora 20:00 óra a Paris Budapest Étteremben

Vacsora ár: 30 000 HUF/fő, mely az ÁFÁT és a szervíz díjat tartalmazza.

Aztalfoglaláshoz kérjük hívja a  (+36) 1 235 1230 telefonszámot, vagy írjon nekünk a reservation@parisbudapest.hu email címre.

A bejegyzés trackback címe:

https://rozmaringescsokolade.blog.hu/api/trackback/id/tr278320126

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása