A Dolce Vita íze: Gorgonzola, az eredetvédett penészes sajt
2018. január 11. írta: StileDiVita

A Dolce Vita íze: Gorgonzola, az eredetvédett penészes sajt

4 sajtos tészta dióval és fehérborral

Kevés olyan terméket tud a világ felmutatni, ami úgy tudott eredetvédetté válni, hogy közben penésznyomok találhatók rajta. A gorgonzola sajt mindenesetre ilyen, és többek között ez adja azt a dinamikus és semmivel sem összekeverhető ízét, aminek köszönhetően kivételesen jól illik tésztákhoz egy kis dióval megbolondítva. 

image_8.jpg

4 SAJTOS TÉSZTA DIÓVAL ÉS FEHÉRBORRAL 

Hozzávalók - 4 személyre -  
- 50 dkg tollhegy tészta
- 1 db nagy fej hagyma
- 15 dkg gorgonzola sajt
- 10 dkg gouda sajt
- 10-10 dkg mascarpone és krémsajt
- 2 ek. vaj
- 1 dl tej
- 1 dl fehérbor
- 1 db közepes fokhagyma
- 1 dl zöldségleves
- 1-2 ek. citromlé
- 3 dkg durvára vágott dióbél
- kevés szerecsendió, esetleg só és bors

Elkészítés: 
Megfőzzük a tésztát félkeményre. Közben a hagymát és fokhagymát meghámozzuk és apró darabokra vágjuk. A sajtokat kisebb darabokra tépjük.
Felforrósítjuk a vajat és a hagymát megpirítjuk benne, majd a végén beletesszük az apróra darabolt fokhagymát is. Pár percig sütjük még, amíg a fokhagyma illatot enged. Ezután felöntjük tejjel és a levessel, fehérborral és 5 percig főzzük. A sajtokat beleszórjuk, a krémsajtot belenyomjuk a tubusból és lassú tűzön felolvasztjuk. Sóval, borssal, szerecsendióval és citromlével ízesítjük. Végül beleszórjuk a diódarabokat és összekeverjük a tésztával.

A bejegyzés trackback címe:

https://rozmaringescsokolade.blog.hu/api/trackback/id/tr7713565949

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása