Friuli Venezia Giulia, az elérhető luxus tartománya
2018. január 13. írta: StileDiVita

Friuli Venezia Giulia, az elérhető luxus tartománya

Ha kedvünk támad elugrani Olaszországba kirándulni néhány napot, Friuli Venezia Giulia az, ami a legkevésbé eszünkbe jut. Legtöbben Trieszten és Udinen kívül nem biztos, hogy tudnának még bármit is mondani erről a tartományról….talán még a gasztronómiát kedvelők ismerik a La Subida éttermet, de ennél több információt tényleg nem tudunk felsorolni.

Pedig az már önmagában nagyon jó opció, hogy a térség nem tipikus turisztikai desztinációja az országnak, miközben Magyarországról 6 óra alatt elérhető autóval, s végig autópályán lehet haladni. Megérkezéskor pedig, vadregényes táj, teraszos dombok, hamisítatlan olasz történelmi kisvárosok, reneszánszkori kastélyok fogadnak, hogy a kiváló borokról, proseccokról, prosciuottokról ne is beszéljünk. S miközben kanyargunk a kisvárosok között, egymás után érkeznek a hósipkás hegyek, melyeket a tenger lagúnái váltanak fel. Mi kellhet még igazán ahhoz, hogy kedvet kapjunk ehhez a régióhoz? Rengetet sportolási lehetőség, a biciklizéstől a vitorlázáson át egészen a golfozásig meseszép térségben. Továbbá Michelin-csillagos gasztronómiai élmény, a borkedvelőknek különleges élményt nyújtó történelmi borvidék évszázados borospincékkel és a táj látványa, ami még nem vált tömegcikké.

spiagge-belle-friuli-venezia-giulia.jpeg

A „Dolce Vita in Friuli” olasz-magyar „szerelemprojekt” 4 kiemelkedő ajánlata

A „Dolce Vita in Friuli” koncepció Sebastiano Sommariva és felesége, Semperger-Sommariva Kinga legújabb projektje, melyet 2017-ben indítottak a Vision and Mission Consulting S.a.s. turisztikai desztinációs tanácsadó vállalkozás kezdeményezésére. A Sommariva házaspár az elmúlt 3 évben már számtalan sikeres projektet bonyolított le a tartományban, melyeknek fő pillére mindig ugyanaz volt. Bemutatni Friuli Venezia Giulia és Észak-Olaszország eddig fel nem fedezett vállalkozásait. A 2018-as év egyik legfontosabb zászlóshajója pedig a golfturizmus lett, megspékelve egy kis csúcsminőségű gasztronómiával.

Grado GOLF Club (Grado)

Az itt található 18 lyukkal bíró professzionális golfpálya egyedülálló sportélményt kínál. Ugyanis maga a golfparadicsom meseszép lagúnák között és a Barbana festőien szép úszó temploma mellett helyezkedik el. De a pályához tartozó környezet is magáért beszél. Grado történelmi halászváros mesés kőházakkal, régi korokat idéző villaépületekkel, termálfürdővel, homokos tengerparti sétánnyal, vitorlázási lehetőséggel. De aki több időt szeretne eltölteni a szálláshelyén, ő és a családja is megtalálják a számításaikat a kellemes club környezetben vagy a csodás kerthelyiségben.

gradogolfclub.jpg

Castello di Spessa Golf Club (Capriva del Friuli)

Ez az a hely, amelyet minden ízében átleng az arisztokrácia. Egy eredeti mesebeli kastély tövében ragadhat ütőt az érdeklődő, egy olyan környezetben, amelyről legendák még a híres Casanova idejéből is fennmaradtak. A történelmi kastély pincéjében pedig akár rendezvényeket is lehet tartani, nem mindennapi parkjából pedig csodálatos kilátás nyílik a pályát körülölelő dombokra.

castellodispesa.jpg

La Subida, a Michelin-csillagos étterem és osteria, erdei élményszállással

Aki csúcsminőségű ízekre, nyugalomra és az erdők-mezők hangulatára vágyik, neki a La Subidaban a helye a Collio mesés dombjai között megbújó Sirk család birtokán, néhány km-re a Castello di Sperssa Golf Clubtól. Van itt minden, amit körbeleng a Michelin-csillag atmoszférája. Minőségi alapanyagok, csodálatos tálalás, egyedi ízvilág. S ha valaki szeretné az otthon maradottaknak is átadni ezt a nem mindennapi gasztrokalandozást, élményfőzésen vehet részt az étterem konyhájában, a séf személyes irányításában. Hiszen az olaszokra leginkább jellemző családias hangulat itt sem maradhat el. Az erdők szűrt fényében megbújó exkluzív vidéki vintage stílusban berendezett, kis létszámra kialakított apró házak, a lovarda, a családi borecet üzem, és a tájjellegű, egyedi ételek és sajtok örökre szóló élményt adnak a látogatóknak.

lasubidaristorante.jpg

Ristorant La Subida

lasubidaszallas.jpg

La Subida erdei szálláshely

Alimentari TOMADIN – gasztroshop

Ha pedig minden fortély elsajátításra került a La Subida konyhájában, nincs más hátra, mint elmenni pár lépéssel távolabbra, s bevásárolni minden hozzávalót a falu apró kis „fűszeresében”.

alimentaritomadin.jpg

Házak, villák egy világhírű magyar designer segítségével

Ma már egyáltalán nem meglepő, ha valaki egy igazán minőségi kirándulás után kedvet kap ahhoz, hogy az eddig még felfedezetlen környéken vásároljon magának ingatlant. Ami természetesen Friuli Venezia Giuliaban sem lehetetlen küldetés. Nem kell senkinek magánúton bajlódnia az olasz bürokráciával – ami koránt sem egyszerű feladat -, hiszen az ATHENA Immobiliare ügynökség teljes körű segítséget nyújt ingatlanbefektetés esetében. Legyen szó dombok közt megbújó kőházról, villáról, luxus tengerparti apartmanról vagy penthouse lakásról. S hogy a belső designra se legyen senkinek gondja, a projekthez csatlakozott a VARRODESIGN csapata, akinek a vezetőjét, Varró Zoltánt sokaknak már nem kell bemutatni, hiszen számtalan nemzetközi versenyen ért már el világsikert, s többek között a nevéhez fűződik a világ legjobb szállodájának választott budapesti Aria Hotel belső dizánja is.

aria-hotel-budapest.jpg

Aria Hotel - Budapest

A bejegyzés trackback címe:

https://rozmaringescsokolade.blog.hu/api/trackback/id/tr9613572311

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása