A Made in Italy eszmeiségében 15 dél-olasz cég érkezik a SIRHA Budapestre
2018. február 03. írta: StileDiVita

A Made in Italy eszmeiségében 15 dél-olasz cég érkezik a SIRHA Budapestre

Dél-Olaszország kivételes gasztronómiája vitathatatlanul szinte sehol sem lenne, ha nem lennének hozzá kiváló minőségű, az olasz napfényt, hagyományt és ízvilágot magába foglaló alapanyagok. 

kezdokep.JPG

2018. február 07-09-ig a SIRHA Kiállításon és Vásáron 15 olyan dél-olasz cég mutatkozik be, akik elhozzák nekünk a kiváló, legtöbb esetben kézzel készített, és minimum valamilyen védettség alatt álló olívabogyót, tésztát, bort, sajtot, szalámit, és még sorolhatnánk. De nézzük meg őket egyesével, mivel is találkozhatunk, ha a rendezvény ideje alatt kilátogatunk az EXPO területére (a cégnevekre kattintva a cég honlapja nyílik meg)

ASTORINO PASTA 

A Pastificio Astorino tésztagyár mottója szerint a tészta művészet, esetükben olyan művészet, amely Crotone őrgrófság természeti környezetben születik és fejlődik. A durumliszt és a kézműves feldolgozás azok az alapelemek, amelyek révén a legjobb minőséget érhetik el a friss- és száraztésztagyártásban. A technológia és a családi hagyomány egyesítésével jöttek létre tipikus tájjellegű termékeik: a rövid és a hosszú kötőtűtészta (maccheroni al ferretto), a sodort kagylócska (cavatelli). Az évek során más olasz vidékek tipikus tésztaformái is megjelentek: a papfojtogató (strozzapreti), gombócostészta (trofi e), fülecske (orecchiette).

astorino.jpg

AZIENDA AGRICOLA POGGIO CASTELLO DI MICHELE RICCOBONO 

A Poggio Castello cég területe az 1900- as évek elején a Granieri-feudumhoz tartozott. Az üzemet Michele Riccobono és családja vezeti azzal a szenvedéllyel, amely mindig is ehhez a területhez kötötte őket. A kezdetektől az olívaültetvény volt az egyik legfontosabb kultúra, a megtermelt olívaolajat a szakértők annak gyümölcsös, keserű és közepesen intenzív csípős egyensúlya miatt mindig nagyra értékelték. Ma, közel egy évszázad után, sikerrel igyekeznek megőrizni az olívaolaj, mint a termőterület jelképének jellegzetességeit. A Tonda Iblea és Moresca olajbogyókat a tengerszint felett 350 m-es dombokon termesztik szárazon, biogazdaságban, a hagyományoknak megfelelően, hogy magas minőségű és magas egészségvédő értékekkel bíró terméket érhessenek el. Az olívabogyó begyűjtése kézzel, a feldolgozása modern technológiájú présgépekkel történik, hogy a megtermesztett olíva minősége kiteljesedhessen.

poggio_castello.jpg

CAMPO D’ORO VILLA REALE SICILIA 92019

A Campo d’Oro, amely 2 generáció óta a konzerv- és élelmiszergyártásnak szenteli magát, több mint 30 éve gyártja Szicíliában a konzervek széles skáláját. Előételek, olajbogyók, paradicsomok, tipikus konzervek, pestók, öntetek, kész szószok, pástétomok, ízesítők, lekvárok, dzsemek, édes krémek, biotermékek formájában. A kínálat több mint százötven saját gyártású termékből áll, négy termékcsoportra osztva: Villa Reale, Villa Reale Supreme, Paolo Licata, Campo d’Oro. 100%-osan eredeti olasz természetes összetevők. De a vállalat gyárt sajátmárkás termékeket is a nagy áruházláncok számára.

campo_doro.jpg

CONSORZIO CHIARAMONTE

A Chiaramonte Konzorcium, a Chiaramonte Gulfi Önkormányzat, az olaj - és bortermelők, étterem- és szállodatulajdonosok kezdeményezésére született, akik azt a közös elképzelést viszik tovább, hogy mindenkivel megismertetik a chiaramontei borászat és gasztronómia kiválóságát. Elég csak a Tonda Iblea olívafajtára gondolni, amely ezen a földön találta meg természetes élőhelyét. 2013-ban a Best in Sicily folyóirat Chiaramontét választotta meg Szicília legjobb borászati és gasztronómiai kínálatával rendelkező önkormányzatának. Az étel körül létrejött maga a chiaramontei lét ötlete is, és két szerző a legnevesebbek közül, Vincenzo Rabito és Serafi no Amabile Guastella, írtak rendkívüli realizmussal a helyi kulináris hagyományokról. Manapság, a fekete sertés újrafelfedezésének, az exraszűz olívaolaj DOP (védett eredetű) márka elismerésének, a számos konzervgyártó szektorban működő vállalat jelenlétének, a borpincéknek és az olajtermelőknek köszönhetően, Chiaramonte egy felbecsülhetetlen értékű termelői központtá vált. Tagvállalataink, melyeknek termékei Budapesten forgalomban vannak: Cinque Colli, Terre sul Dirillo, Terre di Pantaleo, Tenuta Iemolo, Oleifi cio Guccione.

chiaramonte.png

DO.DA.CO. SRL

2013-ban jött létre co-packing csomagolóüzemük, ahol rugalmas csomagolásba, mint pl. doypack-be vagy cheerpack-be töltenek pürét, smoothiet, gyümölcs- valamint zöldségnektárokat és leveket saját márkás gyártók vagy forgalmazók részére. Céljuk, hogy ügyfeleik részére minőséget és szakmai színvonalat biztosítsanak, végigkísérjék őket az alapanyagok kiválasztásától a végtermék forgalmazásáig a folyamat minden lépésén. Többéves kutatásaik, fejlesztéseik révén az ágazatban elérhető legmodernebb technológiákkal rendelkeznek, ügyfeleik számára rendkívül magas minőséget tudnak ezáltal biztosítani. A tasak olyan rugalmas, színes és innovatív csomagolóanyag, amely ideális italok, gyermekeknek szánt termékek, gyermekédességek, joghurt és sok más egyéb számára.

FILIERA MADEO 

A Madeo mezőgazdasági és élelmiszeripari cég a Jón-tengerre néző presilai dombvidéken helyezkedik el, San Demetrio Corone-ban (CS). Az egészséges életmód és a hagyományok tiszteletben tartásával követ pontos állattenyésztési és feldolgozási technikákat, az alapanyagokat a származási helyükön ellenőrzi és a termelési folyamat minden fázisát dokumentálja. Mindent szigorúan a gyártási láncon belül állít elő, mint a calabriai csípőspaprikát és az extraszűz olívaolajat. A Madeo termékei 1984 óta az őshonos fekete sertésből készült, calabriai szalámik gyártására specializálódott. A főbb termékek között van: ‘Nduja, spianata, kolbász, disznósajt, capocollo, fekete sertésből készült császárhús és sonka. 2016-ban és 2017-ben a Compassion World Farming által az Állatok Jó Közérzetére adományozott “Good Pig Díj” győztese.

madeo.jpg

GARGANO SAPORI

A Gargan’ok kézműves cég likőröket, tésztát, édességeket, lekvárokat és tarallit (apró sós karikákat) gyárt a Garganovidék ősi receptjei alapján: a cég ma a legkifinomultabb gourmanoknak, a természetes ízek, az olasz és a pugliai kulináris hagyományok kedvelőinek hivatkozási pontja. Mindez leginkább annak köszönhető, hogy a gyártás során természetes alapanyagokat használnak fel. A gyártásunk 5 termékfajtára alapul: tészta, likőrök, édességek, lekvárok, taralli (ropogós karikák).

gargano-sapori_coversmall.jpg

LA FABBRICA DELLA PASTA DI GRAGNANO S.R.L

A Lattari hegyek szívében, pár lépésre Sorrentótól és Pompejtől, a Vezúv vulkánnal szemben találjuk Gragnanót, ahol kézműves tésztát gyárt a cég immár 500 éves hagyományokat követve. Termékük csak két összetevőből áll: magas minőségű durum búzalisztből és természetes forrásvízből. Gyártásuk azt a hagyományos eljárást követi, amelyet az őseiktől tanultak. Semmi sem változott: lassú, bronzon való sajtolás, Gragnano napsütötte utcáin való szárítás. Tésztakészítő mesterük, Antonino még további 32 titkot őriz, édesapja és nagyapja örökségeként, hogy elő tudja állítani ezt a speciális, eredeti gragnanói tésztát.

la_farbrica_della.jpg

LATTERIA VESUVIANA

A Latteria Vesuviana sajtüzem a Vezúv Nemzeti Parkban, a Somma-hegy tövében helyezkedik el. Francesco és Giuseppe Amodio testvérpár irányítja apjuk, Enrico segítségével. A cég kézműves feldolgozási eljárásai követik a tejtermékeket gyártó ősöktől származó szakmai elveket és régi hagyományokat az első világháború idejétől, amikor Francesco nagypapa otthagyta a sorrentói félsziget tejtermelő hegyeit, hogy áttelepítse családját és sajtüzemét a Vezúv környékére. Ma az Amodio család generációkon átívelő tapasztalata, szenvedélye és szakmai hozzáértése kiegészül modern technológiákkal, korszerű berendezésekkel.

vesuviana.jpg

MADE FRUIT SRL

A Made Fruit egy több mint 40.000 m²-es ipari területen végzi termelő tevékenységét Szicíliában. A mezőgazdasági elhivatottság, a klíma, a földterület és a paraszti kultúra mind hozzájárulnak a Made Fruit magas minőségű termeléséhez. A cég egy ökológiai fenntartható feldolgozási rendszert követ, amely minimálisra csökkenti a környezetre gyakorolt hatást, betartva a szigorúan előírt élelmiszerbiztonsági követelményeket. A gondosan kiválogatott alapanyagokat kifinomult, számítógépes rendszerei folyamatosan ellenőrzik. Így születik meg náluk a kifogástalan minőségű gyümölcsök tárháza.

MASIELLO FOOD

A cég a jelenlegi tulajdonosok nagyapjának szenvedélyéből született közvetlenül a második világháború után. A nagyapa szülőföldje termékeivel kereskedett, elsősorban olívabogyóval, articsókával, majd fokozatosan más termékekkel is. Ma a céget a három unoka, Alessandro, Francesco és Valerio, Romano fiai irányítják, akik örökölték apjuk szenvedélyét és munkabírását. Kiszélesítették a termelő- és forgalmazói struktúrát, és új branddel jelentkeztek a piacon. A Masiello food székhelye Tavoliere delle Puglie-síkság szívében, az egyik legjelentősebb élelmiszeripari területen található.

masiello.jpg

PALERMO GIOVANNI BRUCHICELLO

A Palermo vállalatot 1976-ban Salaparutában alapították. Ma 5 hektárnyi szőlőt művel és kezdetektől fogva a minőségi, őshonos szőlőfajták termesztése a cél. A termesztést bio módszerrel végzik, melynek köszönhetően olyan borok születnek, amelyek a legjobb szőlők kiválogatásával és a borkészítés új technikáival érik el maximális kifejeződésüket. A szőlőfajta, amelyre a vállalat a legfőbb figyelmet fordítja, a Nero d’Avola. Így született meg 1999-ben a Bruchicello Nero d’Avola, amely 2001 decemberében debütált a piacon egy 2000 palackos, limitált gyártási mennyiséggel. 2014-től kezdve a Bruchicello eredetvédett Salaparuta DOC, körülbelül 5000 palackos gyártási mennyiséggel.

bruciello.jpg

SILARUS SRL ITALIAN FOOD SPECIALTIES

A Silarus Olaszországban és külföldön is a mediterrán étrend legjobb termékeit kínálja. Olyan kiváló termékeket, mint pl.: tészta, olívaolaj, paradicsom, szalámik, sajtok, tejtermékek, szarvasgombák, kávé, desszert. A Silarus preferált közvetítői az olyan kereskedők (ügynökök, beszerzők, importőrök, áruházláncok) és – olasz és nemzetközi – beszerző csoportok, amelyek kereskedelmi asszisztenciát és garantált, biztonságos, DOC (Ellenőrzött Eredetmegnevezésű) és DOP (Védett Eredetmegnevezésű), Kosher és Halal tanúsítványokkal akkreditált olasz termékeket forgalmaznak.

silarus.jpeg

TIPICO FROZEN FOOD

A Tipico Frozen nápolyi cég, mélyhűtött kézműves gasztronómiai és cukrászati termékeket gyárt és forgalmaz. A nápolyi és az olasz konyha termékeivel az a céljuk, hogy elvigyék az igazi Made in Italy legjavát a világba. Vezérmotívumuk a minőség, amely végigkíséri a műveleteket az alapanyagok kiválasztásától a gyakorlott cukrászok és séfek által kiválasztott és betanított alkalmazottakig. A gyártásunk 3 irányelve: 1. Kreativitás. A hagyományos receptek újragondolása. 2. Ügyféligény központúság. 3. Biztonság és szezonalitás. A Tipico termékei tartósítószer nélkül készülnek, a termék szezonális jellegét a mélyhűtés biztosítja. Legfontosabb felvevőpiacaink a Ho.re.ca (szálloda- és vendéglátóipar) és az étteremláncok.

ZAPPALA’ S.P.A

A Zappalà S.p.A. az elsők között van Olaszországban a tejtermékeket szállító cégek piacán a szálloda- és vendéglátóiparban valamint a kiskereskedelemben, annak a komoly gyártókapacitásnak köszönhetően, amely három üzemben oszlik meg Szicília területén. A friss és mélyhűtött termékek széles skáláját gyártják: mozzarelát, rikottát, mascarponét, csak aromás fával természetesen füstölt sajtokat, különböző méretekben és ízesítéssel készülő juhsajtot. Olaszországban és a világ különböző részein értékesítik a szicíliai ételekre jellemző ízvilágot és minőséget.

zappala.jpg

(képek: Google)

Az együttműködés az ICE-Agenza Olasz Külkereskedelmi Intézettel jött létre. 

A bejegyzés trackback címe:

https://rozmaringescsokolade.blog.hu/api/trackback/id/tr8513630278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása