Advent 2012 - Trüffel golyók a cointreau és a brandy ízével 2011-ből
2012. december 13. írta: StileDiVita

Advent 2012 - Trüffel golyók a cointreau és a brandy ízével 2011-ből

Ma egy tavalyi sikerajándékot hozok. Úgy gondoltam, a raffaello után jöjjön még egy újabb finom édesség, ami kevés munkát igényel és nagyon finom.
Tavaly ez volt a listavezető a kézzel készíthető ajándékok közül.
ADVENT 2012 - TRÜFFEL GOLYÓK A COINTREAU ÉS A BRANDY ÍZÉVEL 2011-BŐL
Hozzávalók a cointreau-shoz – kb. 22 db. –
- 10 dkg 65%-os étcsokoládé
- 0,75 dl tejszín
- 12,5 gr házi vaníliás cukor
- 12,5 gr vaj
- 0,75 dl cointreau
- 2 púpos kk. kandírozott narancshéj apróra vágva
- fél narancs reszelt héja
- 2 tk. narancslé
- csokoládéreszelék reszelt narancshéjjal vagy kakaópor és apróra vágott kandírozott narancshéj a külsejére
Elkészítés
A tejszínt a vaníliás cukorral felforraljuk, majd megvárjuk amíg kihűl. Közben gőz fölött a csokoládét felolvasztjuk, majd amikor felolvadt, beletesszük a countreau-t, a kandírozott narancshéjat, a reszelt narancshéjat, a narancslevet és a vajat, s habverővel simára keverjük még mindig a gőz fölött – ekkor már a tüzet el lehet zárni alatta -. Ha kész, egy üvegtálba öntjük, s egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
Másnap egy kávéskanállal kiveszünk belőle egy púpos adagot, s gyors mozdulattal golyót formálunk belőle s vagy a narancshéjas csokoládéreszelékbe, vagy a kakaóporba és utána a kandírozott narancshéjba forgatjuk. Végül kis muffin papírba tesszük. Ezt addig végezzük így, amíg a massza el nem fogyott.
Hozzávalók a brandy-shez – kb. 22 db. –
- 10 dkg 65%-os étcsokoládé
- 0,75 dl tejszín
- 12,5 gr házi vaníliás cukor
- 12,5 gr vaj
- 0,75 dl brandy
- csokoládéreszelék vagy kakaópor a külsejére
Elkészítés
A tejszínt a vaníliás cukorral felforraljuk, majd megvárjuk amíg kihűl. Közben gőz fölött a csokoládét felolvasztjuk, majd amikor felolvadt, beletesszük a brandy-t és a vajat, s habverővel simára keverjük még mindig a gőz fölött – ekkor már a tüzet el lehet zárni alatta -. Ha kész, egy üvegtálba öntjük, s egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
Másnap egy kávéskanállal kiveszünk belőle egy púpos adagot, s gyors mozdulattal golyót formálunk belőle s vagy csokoládéreszelékbe, vagy kakaóporba forgatjuk. Végül kis muffin papírba tesszük. Ezt addig végezzük így, amíg a massza el nem fogyott.



A bejegyzés trackback címe:

https://rozmaringescsokolade.blog.hu/api/trackback/id/tr507961068

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása