Nadia Santini, egy olasz asszony 2013-ban a világ legjobb szakácsnője
2013. április 04. írta: StileDiVita

Nadia Santini, egy olasz asszony 2013-ban a világ legjobb szakácsnője

 

Mindig, minden az olasz konyhából indul ki. Nem csoda, hiszen a generációs együttélés egyik legkiemelkedőbb hozománya, a nagyszülők konyhájának tökéletes továbbvitele.
Ezt tapasztalhatjuk akkor is, ha hazánkban beszélgetésbe elegyedünk egy olasz szakáccsal, de akkor is ugyanezt a történetet hallgatjuk végig, ha a világ bármely pontján egy olasz beáll a tűzhely mögé, s pillanatok alatt olyan ételt rittyent össze, amiről tudjuk, bennünket is életünk végéig elkísér. S még a receptek sem titkosak. De egy dolgot mindenképp hozzátesznek. Szeretni kell főzni, emlékekből kell táplálkozni, amikor ételt készítünk, s azért nem árt, ha egy kis olasz vér csörgedezik az ember ereiben.
Mindennek, s még többnek is megfelel ezek szerint Nadia Santini, a The World’s 50 Best Restaurant idei nyertes szakácsnője.
Nadia ugyanis soha nem tanult főzni tanfolyamon, hanem férje éttermet vezető nagyanyja tanította meg mindenre 40 évi kuktáskodás alatt – abból viszont már jó néhány év a főszakácsi pozícióval telt és telik el - a lombardiai Runaté-ban, a Dal Pescatore nevezetű étteremben, amit 1925-ben nyitott a nagymama. A tudás átadás-átvétel olyan jól sikerült, hogy az étterem ma már 3 Michelin-csillaggal rendelkezik, ami 1996-ban lett a tulajdonában, elsőként olasz szakácsnőként.
Most pedig a Restaurant című brit magazin 900 sokat látott és kóstolt, ínyencekből álló nemzetközi hadának az elismerését vívta ki.
Maga a díj fiatal még, 2011-ben látta meg a napvilágot, s először egy francia étterem szakácsnője, Anne-Sophie Pic érdemelte ki az elismerést, akit tavaly a spanyol gasztronómia képviselője, Elena Arzak követett. 

A bejegyzés trackback címe:

https://rozmaringescsokolade.blog.hu/api/trackback/id/tr1007960994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása