Változatok görögdinnyehéjra 1.: Kandírozott görögdinnyehéj
2015. július 20. írta: StileDiVita

Változatok görögdinnyehéjra 1.: Kandírozott görögdinnyehéj

Néha az ember olyan alapanyagokból készít kimagasló fogásokat, melyekre magas sem gondol. Ilyen például a görögdinnyehéj. Ki gondolná egyáltalán, hogy felhasználható valamire?! Pedig mégis! Az elkövetkezendő időszakban minimum 3 receptet hozok a témában.
De kezdjük is a sort egy igazán pikáns édességgel. 
KANDÍROZOTT GÖRÖGDINNYEHÉJ 
Hozzávalók - kb. 2 adaghoz - 
- 60 dkg görögdinnyehéj sötétzöld, külső héjától vékonyan megpucolva és kockákra vágva
- 5 ek. só
- víz
- sziruphoz: 40 dkg cukor, 250 ml víz, 1 ek. sűrített citromlé/vagy 1 db. citrom leve
- cukor a külsejére
Elkészítés
A dinnyehéjat a sóval és annyi vízzel amennyi bőven ellepi, feltesszük főni. Kb. 5 percig forraljuk, majd elzárjuk a tüzet, s 5 órán át hagyjuk állni a dinnyehéjat a sós vízben.
Ha letelt az idő, lecsepegtetjük a dinnyehéjat, majd leöblítjük, és tiszta vízben forrástól számítva újabb 5 percig főzzük. Ez idő alatt elkészítjük a szirupot. Az összetevőket közepes-nagy lángon összeforraljuk, amíg a szirup el nem kezd enyhén sűrűsödni. Ekkor beletesszük az újból lecsepegtetett dinnyehéjat, s addig főzzük kis lángon, amíg a szirup be nem sűrűsödik, s halványbarna színűvé nem válni. Ekkor leszűrjük a dinnyehéjat, lecsepegtetjük, s cukorban megforgatjuk.
Ne lepődjünk meg ha az elkészítés után közvetlen fogyasztva inkább sósnak érezzük. Pár óra alatt összeérnek az ízek, s a sósság pont annyit veszít az erejéből, amitől végül a kandírozott dinnyehéj elnyeri végső, egyedi ízét.
Jól záródó üvegben akár hónapokig is eláll. 

A bejegyzés trackback címe:

https://rozmaringescsokolade.blog.hu/api/trackback/id/tr277960878

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MJ 2015.08.06. 12:15:16

Ezek az igazán veszélyes fogások! Kényszermozgásokat generálnak a kéz izomrendszerében. Üveg s száj, üveg s száj s megint, s megint, .... :)

Rozmaring&Csokoládé 2015.08.09. 09:08:42

:))))
süti beállítások módosítása