Egy hét a menekültek konyhájában
2015. szeptember 29. írta: StileDiVita

Egy hét a menekültek konyhájában

Az elmúlt idők egyik legjobb kezdeményezése szerintem a hazánkba érkező menekültek bemutatása egy egészen más oldalról. Mégpedig a gasztronómia kultúrája felől.
EGY HÉT A MENEKÜLTEK KONYHÁJÁBAN 
Az érdeklődők 2015. szeptember 28 - október 04. között négy ország - Szíria, Afganisztán, Szomália és Eritrea - jellegzetes fogásait kóstolhatják meg 10 budapesti vendéglátóhelyen.
A Körítésben résztvevő helyek: Anker Klub, Castro Bistro, Dzsángó, Édes Sári, Finomító Kantin, Kisüzem, LEVES., Manga Cowboy!, Pékműhely, Tranzit Art Café.
A Tranzit Art Café hétköznap az alábbi szír ételeket készíti Raniával: Baba Ghanoog-gal kezd hétfőn (ez egy padlizsános mártogató), kedden Shakriyát (joghurtos marha babérlevéllel), szerdán Freekeh-t (csirke árpagyönggyel) csütörtökön ismét Baba Ghanoog-ot és pénteken Ma’amul-t kardamomos teával szolgál fel.
Naszádi Sára, az Édes Sári tulajdonosa egy jellegzetes szír süteménnyel, a Ma’amult-tal várja a vendégeket, amelyet Zéna, a szír-magyar lány tanított meg neki. A Ma’amul eredetileg egy grízes tészta, amelyet datolyával töltenek meg, de Sára szerint a magyar ízlésnek kissé száraz, így linzertésztából készítik el.
A Castro Bisztró is szír fogásokra alapoz. Levessel, főétellel és desszerttel készül, ami vasárnapig napi ajánlatban szerepel a kínálatukban.
A további menük ITT olvashatók.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rozmaringescsokolade.blog.hu/api/trackback/id/tr947960860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.