Aki eddig azt hitte, hogy tradicionális olasz pesto csak bazsalikomból készülhet, el kell, hogy szomorítsam. Tény, hogy az a legismertebb, de ha pl. Siena utcáit járjuk, s kedvünk támad valami nagyon tájjellegűt enni, s egy jó kis pesto-s tészta mellett döntünk, szinte teljesen biztos, hogy ezt a pesto-t találjuk a tetején. De akár otthon is elkészíthetjük, hiszen semmivel sem bonyolultabb, mint bazsalikomos társa.
Hozzávalók - 2 személyre -
- 150 gr friss tárkonylevél
- 500 gr extra szűz olívaolaj
- 80 gr fenyőmag
- 100 gr vaj
- 4 db jégkocka - a tárkony zöld színének megőrzéséhez -
Elkészítés
Mély tálba tesszük az összes összetevőt, s kézi botmixerrel összepépesítjük - s persze al dente-re főzött tésztával összekeverjük, a tetejét pedig megszórjuk parmezán sajttal -.