"Pesto senese", avagy pesto tárkonyból
2016. január 04. írta: StileDiVita

"Pesto senese", avagy pesto tárkonyból

Aki eddig azt hitte, hogy tradicionális olasz pesto csak bazsalikomból készülhet, el kell, hogy szomorítsam. Tény, hogy az a legismertebb, de ha pl. Siena utcáit járjuk, s kedvünk támad valami nagyon tájjellegűt enni, s egy jó kis pesto-s tészta mellett döntünk, szinte teljesen biztos, hogy ezt a pesto-t találjuk a tetején. De akár otthon is elkészíthetjük, hiszen semmivel sem bonyolultabb, mint bazsalikomos társa. 

tarragonpestofinalinmeasuringcup-e1425845139881.jpg

Hozzávalók - 2 személyre - 

- 150 gr friss tárkonylevél

- 500 gr extra szűz olívaolaj

- 80 gr fenyőmag

- 100 gr vaj

- 4 db jégkocka - a tárkony zöld színének megőrzéséhez - 

Elkészítés

Mély tálba tesszük az összes összetevőt, s kézi botmixerrel összepépesítjük - s persze al dente-re főzött tésztával összekeverjük, a tetejét pedig megszórjuk parmezán sajttal -. 

A bejegyzés trackback címe:

https://rozmaringescsokolade.blog.hu/api/trackback/id/tr778237106

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása