Bellini rózsaszínje koktélra komponálva
2016. szeptember 19. írta: StileDiVita

Bellini rózsaszínje koktélra komponálva

Ismét Giannival gondolkodtunk együtt. Múltkor körbejártuk a híres olasz buborékos ital, a prosecco történetét, most pedig a leghíresebb, prosecco-ból készült koktél, a Bellini eredetét kutattuk fel.A Bellini nem csak Olaszországban, de az egész világon az egyik legismertebb koktél. Miután a…

Mindent a prosecco-ról
2016. szeptember 12. írta: StileDiVita

Mindent a prosecco-ról

Ha olasz és bubis, akkor csakis prosecco

Ismét Giannival térek vissza, aki most sem hagyja el Észak-Olaszországot. Beleveti magát a buborékok tengerébe, és utána jár, mi is az a prosecco pontosan, és mitől annyira népszerű?Mindenki tudja rólam, leginkább bort iszom. Évszaktól és ételtől függően vöröset vagy fehéret, de mindenképp bort.…

Szeptember 24-én Gianni Annoni és Fausto di Vora Amatrice-re emlékeznek
2016. szeptember 05. írta: StileDiVita

Szeptember 24-én Gianni Annoni és Fausto di Vora Amatrice-re emlékeznek

Igazi segítség Amatrice-nek! + Bianco Amatriciana recept (paradicsom nélkül)

Augusztus 24-én nem csak a föld remegett meg Amatricében, hanem az összes olasz szíve is szerte a világban. Az olasz embernek nagyon fontos a hazája, bárhol is éljen. Ezért, ha valami jó történik Olaszországban, lehet otthon vagy épp Amerikában, éppúgy örül neki. Ha pedig tragédia történik, ugyanúgy…

Pécsvári Tünde története arról, hogy lehet sikeresnek lenni Olaszországban magyarként
2016. szeptember 03. írta: StileDiVita

Pécsvári Tünde története arról, hogy lehet sikeresnek lenni Olaszországban magyarként

Itthon kevesen ismerik a milánói Bento Sushi éttermet, még kevesebben az Osteria Brunello-t, és Pécsvári Tündét, mindkettő tulajdonosát pedig már egyáltalán nem. Pedig ő pontosan ismer minket, a gasztronómiai világ magyar szereplőit, hiszen évek óta – mindazon túl, hogy magyar származású – az…