A Vörösmarty tér új ruhája
2017. április 12. írta: StileDiVita

A Vörösmarty tér új ruhája

A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) 2017. március 31. – április 30. között Budapesti Tavaszi Vásárt rendez a Vörösmarty téren.

A Vörösmarty teret mindig szeretjük. Nagy a nyüzsgés, a jövés-menés, ideális találkozási pont a városban, tavasszal a Váci utcából a térre érve már látni lehet a Duna csillogással kísért hömpölygését, egyszóval a Vörösmarty téren lenni jó dolog.

17858729_10206636712795951_1259133409_o.jpg

S akkor még nem ejtettünk szót a vásárokról, az árusokról, a sok apró kis mütyürkéről, legyen az Karácsony idején, vagy tavasszal. Nem véletlenül a tavaszi és adventi vásár a turisták és a családok egyik kedvelt célpontja.a tavaszi és adventi vásár a turisták és a családok egyik kedvelt célpontja. De korunk turistái is olyan célállomásokat választanak, ahol izgalmas a programkínálat. A Budapesti Tavaszi Fesztivál, valamint a vele egy időben rendezett, a húsvéti ünnepkör köré szervezett Budapesti Tavaszi Vásár egymást erősítve teszi még vonzóbbá Budapest desztinációt, erősíti a Budapest brandet. Ezek a hagyományos és mégis megújulni képes fesztiválok, melyeket garantáltan minden évben megrendeznek, a turisztikában is nagy jelentőséggel bírnak.

Kulturális, kézműves, gasztronómiai kínálat – magas minőségben

A tavaszköszöntő forgatag idén is – már hagyományosan –  színvonalas kulturális élménnyel szeretné gazdagítani látogatóit. A tradicionális és az újragondolt, modernebb formába öntött ipar- és népművészeti tárgyak, valamint a design kiemelt helyet kapnak a vásáron. A helyi, válogatott alapanyagokból készült ízletes ételkülönlegességek, kézműves édességek, italok kiegészítik a hagyományos magyar vásári konyha választékát. A Vörösmarty téren itthon és külföldön évtizedek óta elismert vendéglősök állnak a pultok mögött, így küldetéstudattal, hitelességgel képviselik a kárpát-medencei gasztrokulturális értékeket, a húsvéti és pészah ünnepkör hagyományait.

Itt az érték szórakoztató, megfogható formában kerül a közönség elé

A Magyar Kézműves Szövetség nyitott műhely bemutatósorozatán bárki maga is textil-, ékszer- vagy játékkészítővé válhat. Attrakció számba megy a fazekasok korongozása, ahol 15-20 cserepes és agyagműves formálja az anyagot egyszerre, mely rakuzás után edénnyé ég ki. Ebben a cserépedényben elismert vendéglátósok ínyencségeket főznek a közönséggel közösen, máskor gasztroblogger vezette élménykonyha bemutatók és kóstolók kényeztetik a gyomrokat, de széles ízelítő lesz böjti és húsvéti étkekből is.

Csaknem száz nívós népzenei, jazz, crossover, soul koncert, valamint bábszínház és zenés-táncos gyerekelőadás lesz a színpadon. A kézműves játszóház természetes anyagokból valódi mókával; a gyep és a homokozó játékkal és virágültetéssel, a hencsergő pihenési lehetőséggel várja a családokat.

A 150 éves Főkert Zrt. ünnepel – cseresznyéskert a téren

Az 1867-ben alapított Fővárosi Kertészet 2017-ben ünnepli fennállásának 150. évfordulóját. A FŐKERT150 jubileumi évet a FŐKERT Nonprofit Zrt. szeretné emlékezetessé tenni Budapest lakossága és a Fővárosba látogató turisták számára is. Gyepszőnyeget és cseresznyéskertet rendeznek be a vásárban, a tavaszi, húsvéti hangulatot erősítve.

A BUDAPEST betűkből álló installációt és szelfipontot – mely már most a turisták kedvencévé vált - is virágos növények díszítik.

Egy hétig Mongólia a vásár vendége – jurtaállítás, bemutatók, színpadi produkció

S akinek mindez még nem lenne elegendő, Ulánbátor is megismerhető lesz a Tavaszi Vásár idején. Ugyanis a Vörösmarty téren egy jurtát állítanak fel, ahol kiállítás, videóvetítéses prezentáció és Mongóliát bemutató további előadások várhatók. A színpadon mongol népi és klasszikus zenei produkciók is hallhatók lesznek. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rozmaringescsokolade.blog.hu/api/trackback/id/tr1112420431

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása