Elkezdődött a II. Olasz Gasztronómiai Világhét prosecco-val, nápolyi pizzával és hamisítatlan Dolce Vita hangulattal
2017. november 21. írta: StileDiVita

Elkezdődött a II. Olasz Gasztronómiai Világhét prosecco-val, nápolyi pizzával és hamisítatlan Dolce Vita hangulattal

Akik szeretik az olasz nyelvet, gasztronómiát és életérzést, azoknak szól ez a hét….s persze azoknak is, akik még csak most szeretnének megismerkedni vele! November 20-26-a között rendezik meg Budapest részvételével együtt több mint száz városban a világ minden részén mindazt, amiről az olasz kultúra szól, a II. Olasz Gasztronómiai Világhetet.

italian_slideshow11.jpg

Alberto Tibaldi, az Olasz Gasztronómiai Akadémia szakértője szerint olasz módon étkezni nem merül ki abban, hogy olasz ételeket eszik az ember. Olaszul étkezni egy teljes életérzés. Massimo Rustico, Olaszország nagykövete pedig azt tartja a legfontosabbnak, hogy a minőségi, eredetvédett olasz alapanyagokat, az autentikus olasz ízeket ismerjék meg minél többen.  

S hogy megtapasztalhassuk, milyen is valójában ez az életérzés, ebben az egy hétben nem csak a gasztronómia, de a kultúra és a művészet is ellátogat Budapestre.

Degusztációs vacsorákkal készülnek az alábbi budapesti olasz éttermek: 20-án, hétfőn a Trattoria Toscana, 21-én kedden a Krizia, szerdán a Fausto's várja előzetes asztalfoglalást követően az érdeklődőket.

November 25-én szombaton a Pomo d'Oro étteremben lehet találkozni Fabio Christiano, harmadik generációs pizzakészítő mester, aki a nápolyi pizzakészítő iskola, a Scuola di Pizzaiolo alapítója is egyben.

S ha már a nápolyi pizzánál tartunk, Francesco Mari, a Magyarországi Olasz Kereskedelmi Kamara elnöke versenyre hívta nemcsak a budapesti olasz éttermeket, hanem minden éttermet Magyarországon, ahol pizzát készítenek. Mindazon túl, hogy egy héten át keresik a legjobb Margherita, 4 Stagioni, 4 Formaggi, Capricciosa és Diavola pizzákat, arra is kíváncsi, a felsoroltak közül melyiket szeretik a látogatók a legjobban. A kezdeményezéshez csatlakozó éttermek és pizzériák egy két főre szóló pizza-vacsorát sorsolnak ki a szavazók között. A budapesti éttermek listája itt: http://cciu.com/pizza-dellanno-2017/, a vidéki éttermek listája pedig itt: http://cciu.com/pizza-dellanno-2017-out-of-budapest/ található. 

S végül a művészetet se hagyjuk szó nélkül. A budapesti Olasz Kultúrintézetben Gian Luca Borghese igazgatása jóvoltából egész héten látható lesz az Egy kattintásnyi étel című fotókiállítás, 20-án este kezdődik a „Mozi-kóstoló” program, ami egy rövidfilm-válogatás Sarah Maestri színésznő filmjeiből, s itt lesz az esten maga a színésznő is. 24-én este pedig 17:30-tól ugyanitt vetítik a „Míg a prosecco el nem választ” bűnügyi témájú filmet, melynek főszereplője a leghíresebb prosecco vidék, Valdobbiadene. A vetítésen jelen lesz Antonio Padova rendező, Nicola Fedrigoni producer és Ágoston Gábor gyártásvezető is. A film megnézése után pedig nem maradhat el egy kis pizza -, prosecco – és borkóstoló sem.

A rendezvény teljes programja itt olvasható! 

A bejegyzés trackback címe:

https://rozmaringescsokolade.blog.hu/api/trackback/id/tr2613344459

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása