Világhírű olasz gasztronómiai párossal színesítette az Italian Trade Agency az idei SIRHA rendezvényt + 1 recept Giuseppe Guida konyhájából
2018. február 09. írta: StileDiVita

Világhírű olasz gasztronómiai párossal színesítette az Italian Trade Agency az idei SIRHA rendezvényt + 1 recept Giuseppe Guida konyhájából

Az Italian Trade Agency és Dél-Olaszország mindent megtettek azért az idei SIRHA rendezvény idején, hogy mind a vásárra kilátogató vendégek, mind pedig az ide érkező dél-olasz termelők mindenből a legkiválóbbat kapják. 

27752330_942583265910790_2656950254458743560_n.jpg

A képen a 15 dél-olasz cég képviselője, az ITA igazgatója, Marco Bulf és munkatársai, Olaszország nagykövete, Massimo Rustico, Luigi Cremona olasz gasztronómus, Giuseppe (Peppe) Guida összesen 5 Michelin-csillagos séf látható.

Aki ugyanis kilátogatott az elmúlt napokban vagy még a mai napon este 6 óráig az EXPO területén megrendezésre kerülő SIRHA Élelmiszeripai Kiállítás és Vásár A pavilonjába, megkóstolhatta annak a 15 dél-olasz cégnek a termékeit, akik erre az alkalomra látogattak hazánkba. 

A rendezvény megkoronázásaként pedig Budapestre érkezett Giuseppe (Peppe) Guida, a Michelin-csillagos Antica Osteria Nonna Rosa tulajdonosa és séfje, valamint Luigi Cremona étteremkritikus, akit nem csak hazájában, joggal neveznek Anton Egonnak, a híres L'ecsó című mesében látható, mindenki által rettegett étteremkritikus után, hiszen amelyik olasz étterembe beteszi a lábát, ott mindenki csak egy dologban reménykedhet, hogy signor Cremona mindent rendben talál...s ez általában az első falatnál már el is szokott dőlni. 

27752419_942583539244096_5802144790646914007_n.jpg

A kép szereplői balról jobbra: Marco Bulf, Luigi Cremona, Giuseppe Guida, Massimo Rustico

Nos, tehát a két híres olasz jött, és míg Cremona úr az EXPO-n egy óra keretében tartott komoly szakmai tartalmakkal átszőtt szemináriumot, addig a Chef a Boscolo Hotel konyhájában készült az esti, nem mindennapi gálavacsorára, ahol annak az öt tartománynak a legtipikusabb alapanyagait használta fel a fogásaihoz, ahonnan a kiállítók érkeztek. 

img_6099.JPG

27544570_942582225910894_2797649117711768926_n.jpg

img_6100.JPG

27750671_942581309244319_2978186281903879158_n.jpg

27752551_942581369244313_7207221780756993151_n.jpg

27657590_942581392577644_1660876706130904014_n.jpg

27544644_942581315910985_4963767757742562905_n.jpg

27751570_942581312577652_243694151129228427_n.jpg

S ha a vacsora receptjeit nem is árulta el a Chef, egy receptet megosztott a magyar olvasókkal: 

SERTÉSHÚS ALMÁVAL - 4 főre -

Hozzávalók
1 kg sertéshús
1 db fokhagyma összezúzva
kevés apróra vágott rozmaring
1 közepes fej hagyma
40 g almaecet
kevés húsleves

Alma
50 g vajat
1 kis fej apróra vágott hagyma
1 db citrom reszelt héja
1 teáskanál apróra vágott rozmaring
5 db közepes alma
só, bors
extra szűz olívaolaj

Elkészítés

A sertéshús vágjuk be 1 cm-es távolságban. Keverjük össze a zúzott fokhagymát, apróra vágott rozmaringot, 1 csipet borsot és 1 tk finom sót. Dörzsöljük be egyenletesen a húst vele, majd hagyjuk állni a húst 20 percig. 

Közben készítsük el az almát: Vágjuk az almát gerezdekre. Olvasszuk meg a vajat egy serpenyőben, és kb. 5 percig süssük benne az apróra vágott hagymát. Ízesítsük citrommal, rozmaringgal, sóval és borssal, majd adjuk hozzá az almaszeleteket, s főzzük 4-5 percig. 

Melegítsük elő a sütőt 220 fokra, helyezzük a hagymát egy sütőedény aljára és locsoljuk meg 3 ek. olajjal. Helyezzük a húst a hagymaszósz tetejére, kefe segítségével kenjük meg olajjal és 30 percig süssük úgy, hogy 10 percenként megfordítjuk. A végén adjunk hozzá 4 ek. almaecetet. Ezután vegyük le a hőmérsékletet 170 fokra, adjuk hozzá a húshoz az almát és süssük tovább 30-35 percig. A végén kapcsoljuk ki a sütőt, fedjük le alufóliával a húst.

A serpenyőben, amiben a hagymát készítettük, öntsük fel a húslevessel, ízlés szerint adjunk hozzá sót és borsot, majd tálaláskor locsoljuk meg vele az almaszeleteket. 

Az együttműködés az ICE-Agenza Olasz Külkereskedelmi Intézettel jött létre. 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rozmaringescsokolade.blog.hu/api/trackback/id/tr8013647330

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.