Parmezános paradicsom
2018. június 24. írta: StileDiVita

Parmezános paradicsom

Könnyű ételekből sosem elég a rekkenő hőségben...bár, akkor is szeretjük a könnyen elkészíthető és ugyanakkor egyedi ízű fogásokat, amikor éppen nem tombol a nyár. És ha valamiben paradicsom és parmezán van, akkor az már csakis jó lehet. 

Parmezános paradicsom

pomodori_con_parmiggiano.jpg

Hozzávalók - 4 főre -

4 paradicsom hosszában felére vágva - ha be tudunk szerezni olasz paradicsomot, az a legjobb - 
¼ csésze frissen reszelt Parmigiano Reggiano DOP
1 teáskanál friss oregánó
¼ teáskanál só
frissen őrölt fekete bors
4 teáskanál extra szűz olívaolaj 

Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt 230 fokra. Helyezzük a paradicsomokat vágott oldalukkal felfelé a tepsibe. Szórjuk rá a parmezánt, az oreganót, a sót és a frissen őrölt borsot. Locsoljuk meg az olívaolajjal, és süssük kb. 15 percig, amíg a paradicsomok megpuhulnak.

- a receptet és a fotót a 'Cheese-It's Europe' magyarországi kampánya, a 'A Dolce Vita íze' program biztosította -

A bejegyzés trackback címe:

https://rozmaringescsokolade.blog.hu/api/trackback/id/tr714069451

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.