Gorgonzolás nyári körte
2018. július 01. írta: StileDiVita

Gorgonzolás nyári körte

Örök szabály: sajt gyümölccsel. Bármilyen sajt és bármilyen gyümölcs is jöhet a meleg, nyári napokon, csak jó legyen a párosítás. És erre most itt egy kivételesen egyedi ízű párosítás, ami pillanatok alatt elkészíthető.

GORGONZOLÁS NYÁRI KÖRTE

gorgonzola.jpg

Hozzávalók - 4 személyre - 

- 4 db érett körte

- 2 db citrom frissen facsart leve

- 150 gr gorgonzola sajt

- 2 ek. főzőtejszín

- 60 ml olíva olaj

- 1 ek. finomra vágott menta

- 2-2 csipet só és őrölt fehér bors

Elkészítés

Egy magkivájóval kivájjuk a körték magjait, majd enykén megkenjük citromlével a kivájt részt. A gorgonzolát összekeverjük a tejszínnel és megtöltjük vele a körtéket. Ezután a körtéket 1 óra hosszára a hűtő egy hideg pontjára tesszük.

Ha kész, vékonyan felszeleteljük, s összekeverjük egy tálban az olajat, citromlevet, mentát, sót és borsot egy habverővel, s a szeletekre öntjük. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rozmaringescsokolade.blog.hu/api/trackback/id/tr2114086623

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.