RECEPT! Sült fokhagymás sárgarépa krémleves rogogóssal
2019. szeptember 08. írta: StileDiVita

RECEPT! Sült fokhagymás sárgarépa krémleves rogogóssal

Ha egy kicsit is lehűl a levegő és komolyan megérkezik az ősz, nálam már évek óta ez a nyerő leves, mert minden olyan ízt tartalmaz, ami igazán barátságossá tudja tenni a hirtelen váltást. Van itt ugyanis olívaolaj, bacon, kakukkfű, sült fokhagyma és sült répa is. S kb. mindent le is írtam, amit a leves tartalmaz :). Ez egy igazán jó döntés gyors ebédnek. 

leves.JPG

SÜLT FOKHAGYMÁS SÁRGARÉPA KRÉMLEVES ROPOGÓSSAL  - kb. 4 főre -

Hozzávalók:

- 4-5 db kb. 20 cm-es répa megpucolva és karikára vágva

- 1 nagy fej fokhagyma gerezdekre szedve, héjastól

- bő 1 l - lehetőség szerint - házi szárnyas húsleves

- 1 kisebb fej vöröshagyma

- 1 enyhén púpos ek. szárított kakukkfű

- 4 szelet bagett

- 4 szelet bacon csíkk

- olívaolaj, só, bors, főzőtejszín

Elkészítés

A répakarikákat és a héjas fokhagyma gerezdeket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, meglocsoljuk kb. 3-4 ek. olívaolajjal és megszórjuk a szárított kakukkfűvel, kicsit megkeverjük, majd 250 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a répa puhára nem sül - kb. 15 perc -. 

leves4.JPG

leves3.JPG

Amíg sül a fokhagyma és a répa, a vöröshagymát kockára vágjuk, és kevés olajon megpároljuk, és közben a bagett szeleteket betekerjük egy-egy szelet baconnal. Amikor a répa és a fokhagyma megsültek, tányérra tesszük őket, a fokhagymákat kibontjuk a héjából, a héjakat kidobjuk, a fokhagymát és a répát pedig hozzáadjuk a párolt vöröshagymához és jól elkeverjük. Felöntjük a levessel, és kb. 15 percig főzzük. Ez idő alatt a bacon-ös bagett szeleteket megforgatjuk a sütőpapíron maradt kakukkfüves olajban, majd a sütőpapírra tesszük őket és enyhén megszórjuk őrölt borssal és betesszük a sütőbe amíg meg nem sül. 

leves2.JPG

A levest 15 perc elteltével kézi botmixerrel összedolgozzuk, beleteszünk 2-3 ek. főzőtejszínt, és lassú tűzön addig főzzük, amíg kicsit be nem sűrűsödik. Közben ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Végül pedig a bacon-bagett szelettel tálaljuk. 

A bejegyzés trackback címe:

https://rozmaringescsokolade.blog.hu/api/trackback/id/tr3115050464

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása