Vörösborban párolt sült gesztenye
2021. november 14. írta: StileDiVita

Vörösborban párolt sült gesztenye

Kevés jobb dolgot lehet felmutatni a késő őszi, kora téli napokon, mint a sült gesztenye. És bár megunhatatlan szimplán, sült gesztenyeként, azért néha bolondítsuk meg egy kicsit. Mondjuk egy kis vörösborral. 

gesztenye.jpg

Hozzávalók:

- sült gesztenye - ízlés szerinti mennyiség - 
- minőségi vörösbor - annyi, amennyi elfedi a gesztenyéket - 

Elkészítés:

Miután megsütöttük a gesztenyét, pucoljuk meg, a héjára nem lesz szükség. Majd tegyük egy lábasba úgy, hogy lehetőleg ne nagyon fedjék egymást. Öntsük fel annyi borral, amennyi pont ellepi, félig fedjük le a lábast, s közepes lángon kb. 15 percig pároljuk benne a gesztenyéket. Ennyi idő alatt a gesztenye még megőrzi saját ízét, de már átveszi a bor zamatát is. Ha nem akarjuk a művelet után kiönteni a bort, akkor főzzük tovább a gesztenyék nélkül nagy lángon egészen addig, amíg be nem sűrűsödik, s ezt a sűrű öntetet tegyük a gesztenye köré, s a falatokat mártogassuk bele. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rozmaringescsokolade.blog.hu/api/trackback/id/tr2216754756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása