Kevés jobb dolgot lehet felmutatni a késő őszi, kora téli napokon, mint a sült gesztenye. És bár megunhatatlan szimplán, sült gesztenyeként, azért néha bolondítsuk meg egy kicsit. Mondjuk egy kis vörösborral.
Hozzávalók:- sült gesztenye - ízlés szerinti mennyiség -
- minőségi vörösbor - annyi, amennyi elfedi a gesztenyéket -
Miután megsütöttük a gesztenyét, pucoljuk meg, a héjára nem lesz szükség. Majd tegyük egy lábasba úgy, hogy lehetőleg ne nagyon fedjék egymást. Öntsük fel annyi borral, amennyi pont ellepi, félig fedjük le a lábast, s közepes lángon kb. 15 percig pároljuk benne a gesztenyéket. Ennyi idő alatt a gesztenye még megőrzi saját ízét, de már átveszi a bor zamatát is. Ha nem akarjuk a művelet után kiönteni a bort, akkor főzzük tovább a gesztenyék nélkül nagy lángon egészen addig, amíg be nem sűrűsödik, s ezt a sűrű öntetet tegyük a gesztenye köré, s a falatokat mártogassuk bele.