Advent 1. vasárnapja: Panpepato - Umbria karácsonyi mézeskalácsa (kézzel készített ajándék)
2021. november 28. írta: StileDiVita

Advent 1. vasárnapja: Panpepato - Umbria karácsonyi mézeskalácsa (kézzel készített ajándék)

Kevés jobb ötlet tud lenni karácsonykor, mint a kézzel készített ajándékot. És ha ezek még ehetők is, akkor igazán sikert tudunk aratni. Jöjjön Advent első vasárnapján Umbria mézeskalácsa, a Pampepato, amit ők csak "borsos kenyér"-nek hívnak. 

PANPEPATO, UMBRIA MÉZESKALÁCSA

Hozzávalók – kb. 20 db-hoz –

- 9 dkg dió

- 9 dkg makadám dió - az eredetiben csak rendes dió van -

- 10 dkg étcsokoládé – legalább 70%-os –

- 5 dkg mandula

- 2,5 dkg mogyoró

- 5 dkg kandírozott narancshéj apróra vágva

- 5 dkg mazsola

- 5 dkg aszalt gyümölcs: karácsony lévén datolya is legyen benne

- 10 dkg méz – fenyő vagy gesztenye –

- 2,5 dkg enyhén pirított fenyőmag

- 0,5 dl száraz fehérbor

- 2,5 dkg cukormentes kakaópor

- 2,5 dkg liszt

- 0,5 kk. őrölt bors

 

Elkészítés

Először a fenyőmagot pirítsuk meg egy kicsit, mert így jobban kijön az íze. Utána az összes magot tegyük egy nejlonzacskóba, s húsklopfolóval törjük durvára – azért jó a nejlon, mert nem fog az egész konyha magdarabokban úszni :-) -. Ezután a mazsolát, narancshéjat és a datolyát is aprítsuk össze és adjuk a magokhoz. Majd tegyük hozzá a lisztet és a kakaót is. Ezt követően a csokit, a mézet és a bort olvasszuk össze, s ezt is öntsük a keverékhez, majd keverjük össze. Elég ragacsos masszát kapunk, de vizes kézzel nagyon jól tudjuk formálni. 120 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percet szárítsuk. 1-2 napig tegyük dobozba, mert akkor kellemesen megpuhul.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rozmaringescsokolade.blog.hu/api/trackback/id/tr5416767294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása