Gasztronómiai utazásokról..legtöbbször a tányér körül. Megspékelve kultúrával, eleganciával, tudatossággal, életérzéssel. Górcső alá veszünk tényeket és tévhiteket az olasz konyha alapanyagainak világából, hiszen nem minden helyettesíthető a „cucina povera”-ban. Mert nem minden ízpár ideális, tűnjék is bármilyen egyszerűnek, vagy éppen „olaszos”-nak.
Kultuszát éli az olasz konyha dicsérete, már csak a megfelelő elsajátítás van hátra. Olasz séfismerőseimmel főzünk, kóstolunk, véleményezünk, örömködünk vagy éppen elgondolkodunk egy-egy fogáson, éttermen vagy trattorián, s végül mindent írásba foglalunk. Hiszen több ez, mint főzés. Beszélgetés, jókedv, anekdotázgatás, ajánlás, útmutatás, mindez egy kiváló üveg bor kíséretében akár egy étteremben, vagy két utazás között.

Miért éppen rozmaring és csokoládé?
Mert a két legkarakteresebb ízről van szó, amelyek nem utolsó sorban jól illenek egymáshoz. A rozmaring mindent elsöprő erejét, jellegzetes, árulkodó illatát sejtelmesen bolondítja meg a csokoládé selymessége, lágysága és simulékony bája. Minden más az erő és a lágyság e kettőse között helyezkedik el.
Hírlevélre való feliratkozás: rozmaringescsokolade@gmail.com