Recept Gianni Annoni konyhájából
2013. június 06. írta: StileDiVita

Recept Gianni Annoni konyhájából

HÚSLEVES TORTELLINIVEL - Recept Gianni Annoni konyhájából

 

  • 250 g darált sertéshús
  • 125 g minőségi mortadella
  • 100 g Modena-i sonka
  • 40 g 24 hónapos érlelésű Reggiano parmezán
  • 1 db tojás
  • csipet szerecsendió
Leveles tésztához:
  • 400 g dupla nullás búzaliszt
  • 4 db tojás
Húsleveshez:
  • 600 g marhahús
  • 1/4 tyúk vagy kappan
  • 2 liter víz
  • 1 répa, 1 zeller, 1 kis fej vöröshagyma, 1 érett paradicsom
  • egy csipet só
  • 6 g bors
Elkészítési folyamat:Vágjuk fel a sertéshúst hüvelykujj vastagságúra és szárazon serpenyőben süssük meg, úgy hogy a közepe rózsaszín maradjon. Hagyjuk kihűlni, majd daráljuk le a sonkával és a mortadellával. Adjuk hozzá a többi hozzávalót és addig keverjük, amíg sima nem lesz, majd még egyszer ledaráljuk, hogy a töltelék még finomabb legyen.
Levestészta:Tegyük a lisztet egy vágódeszkára, közepébe ősük bele az egész tojásokat és adjunk hozzá csipetnyi sót ezután addig gyúrjuk, míg a tészta össze nem áll. Hagyjuk állni legalább egy órát, fóliába csomagolva. Majd nyújtsuk ki a tésztát és vágjunk belőle négyzeteket, majd ezek közepére helyezzük a tölteléket. Zárjuk be a végeket, úgy hogy háromszög alakú legyen, közepére enyhe nyomó hatást gyakorolva.
Húsleves:Hideg vízben tegyük fel a húst főni, sózzuk.  Közepes hőfokon főzzük, időnként kicsit forrhat is. Miután felforrt adjuk hozzá a zöldségeket, a hagymát és a paradicsomot és lassú tűzön hagyjuk főni 5 órán keresztül. Ezután ha szükséges adjunk még hozzá sót, majd szűrjük le finom lyukú szűrőn. Ismét forraljuk fel a leszűrt levest és tegyük bele a hússal töltött tortellonit, kb. 1 percig főzzük, majd melegen tálaljuk.
Az étel története:Míg a tortelloni kétségkívül az egyik leghíresebb emiliai régió étele a világon, eredetéről nem sok információ áll rendelkezésünkre. Kétségtelen azonban, hogy a származási helye, ideje nagyon régi. A recept nagyon régi időkbe nyúlik vissza, valójában 12. századhoz kapcsolható. A tortelloni bolognese nyomait 1550-ben lelhetjük meg először. Ettől a pillanattól kezdve azonban ez a tészta egy különleges szerepet kapott a gasztronómiában.  A bologani és modenai kultúrában annyira fontos a tortellino kultúrája, hogy sok legenda jött létre a századok során.
Az egyik leghíresebb monda szerint a 12. században a Mars, a Vénusz és a Bacchus lejött a földre, hogy beavatkozzon a Modena és Bologna közötti háborúba. Ők hárman úgy döntöttek, hogy megszállnak egy éjszakára Castelfranco fogadójában, egy faluban, ami a két város között található. A legenda szerint másnap reggel Mars és Bacchus korán ébredt és kiment a csatatérre, eközben Vénusz azt hitte, hogy társai elhagyták. Így hát azonnal hívta a földesurat, hogy megtudja hova mentek. A földesúr futott a szobába, ahol a szerelem istennőjét meztelenül találta. Vénusz testének szépsége annyira megihlette a fogadóst, hogy amikor visszatért a konyhába, alkotott egy új típusú tésztát, amely az isteni köldökre hasonlított. Így született meg a tortelloni.

A bejegyzés trackback címe:

https://rozmaringescsokolade.blog.hu/api/trackback/id/tr167960964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása