A Dolce Vita íze: Asiago, az édes-fűszeres DOP sajt
2018. január 17. írta: StileDiVita

A Dolce Vita íze: Asiago, az édes-fűszeres DOP sajt

Az Asiago sajt annak ellenére, hogy hazánkban is könnyen beszerezhető, nem igazán terjedt el a köztudatban. Pedig az ár-érték aránya nagyon jó (DOP minősítéséhez, vagyis ahhoz képest, hogy autentikus helyről származik, kiváltképp), s még választhatunk is, hiszen lágy változata desszertkülönlegességnek is megállja a helyét, érett változata pedig, éppúgy mint a parmezán, reszelhető, íze viszont sokkal édesebb-fűszeresebb, s ezáltal dinamikusabb és különlegesebb, mint a parmezánnak. S ha már több változatban is kapható, nézzünk egy igazán egyedi ízvilágú levest a lágyabb változatából. 

image_9.jpg

ASIAGO DOP SAJTLEVES - 4 főre -

Hozzávalók – 4 főre –

25 dkg Asiago sajt kockára vágva

1 db közepes vöröshagyma apróra vágva

1 ek. szárzeller/angol zeller apróra vágva

húsleves alaplé

1-1-1csipet kakukkfű, zsálya és rozmaring

extra szűz olíva olaj

0,5 dl száraz, könnyű fehérbor

só, bors

 

Elkészítés

A hagymát és a szárzellert az olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a levest, a száraz fűszereket, a fehérbort és összekeverjük. Beletesszük a sajtot és sóval, borssal ízesítjük, majd addig főzzük közepes lángon, amíg a sajt megolvad és krémleves állagú lesz.

Tálaláskor krutonnal, reszelt érettebb Asiago sajttal, olíva olajjal csurgatott pirított kenyérrel vagy tetszés szerinti feltéttel tálalhatjuk.

 vis-asiago-frescomezzano-e-con-pelurer.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://rozmaringescsokolade.blog.hu/api/trackback/id/tr4513581921

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása