Nincsen május Gourmet Fesztivál nélkül....
2018. április 26. írta: StileDiVita

Nincsen május Gourmet Fesztivál nélkül....

Ma már szinte menetrend szerint érkezik a gasztronómiai érdeklődők legnagyobb éves rendezvénye minden év májusában, a Gourmet Fesztivál.

gourmet2018.jpg

Idén sem lesz ez másképp. Pünkösd hétvégéjén, május 17-20-ig az immár megújult Millenáris Park ismét megnyitja a kapuit nem csak a főváros, de a vidéki éttermeknek is, hogy bemutassák konyhájukat a vendégeknek. 

Gombóc, pezsgő, kaviár

Mivel az idei téma a gombóc, pezsgő és kaviár hármasára épül, eléggé színvonalas rendezvényre számíthatunk most is, hiszen az éttermeknek a saját maguk által megálmodott fogások mellé pluszban még ezzel a hármassal is meg kell lepniük a hozzájuk érkező vendégeket. S persze ezt még lehet fokozni. 

Nemzetközi sztárok a Millenárison

Az idei év nemzetközi “headlinere” Heinz Reitbauer, a bécsi Steirereck tulajdonos-séfje” – meséli Nemes Richard, a Gourmet főszervezője.  “A 2 Michelin–csillagos, 19/20 Gault Millau pontos éttermet a világ 10. legjobbja, Reitbauer-t tavaly az évtized séfjének választotta Ausztriában a Gault Millau, jelenleg ő a legjobb osztrák séf, egy élő legenda” – teszi hozzá a főszervező, aki elmondta, hogy a varsói gasztroszcéna élvonalába tartozó 4 Bib Gourmand étterem is érkezik majd Budapestre. 

És elmondhatjuk már azt is, hogy nem csak a környező országok sztárséfjei látogatnak el hozzánk” – mondja a Gourmet főszervezője, “a színpadon is láthatjuk és exkluzív vacsorát is ad majd például Latin Amerika legjobb női séfje, Kamilla Seidler, aki a Noma társtulajdonosa, Claus Meyer által alapított La Paz-i Gustu étterem executive séfje volt ezidáig, jelenleg egy új étterem nyitásán dolgozik” – tudtuk meg Nemes Richardtól valamint azt is, hogy Isztambul egyik legjobb étterme, a Neolokal executive séfje, Maksut Askar is tiszteletét teszi Budapesten. Ő a The Diners Club World’s 50 best restaurants tavalyi török felfedezettje, aki éttermével régi alapanyagokat hoz vissza épp a török gasztroköztudatba és újraértelmezi az anatóliai konyhát, Askar exkluzív vacsorát ad és a színpadon is fellép a Gourmet-n.

Fizetés okostelefonnal

A Gourmet nem csak a gasztronómia terén nyújtja a legjobbat, de évek óta arra is törekszik, hogy a látogatók számára gyorsabbá, egyszerűbbé és kényelmesebbé tegye a fesztiválon a fizetési folyamatot. Ebben nyújt partneri segítséget az OTP Bank, amely már hosszú ideje névadó szponzora a rendezvénynek. “Az egyérintéses kártyák mellett idén a fesztiválozók a Simple appnak köszönhetően már okostelefonjaikkal is fizethetik fogyasztásaikat. Az alkalmazás használatához, így a fizetéshez sincs szükség OTP-s számlaszámra, elég egy digitalizált bankkártya” – mondta Nagy Zoltán Péter az OTP Bank marketing és kommunikációs igazgatója.

A bejegyzés trackback címe:

https://rozmaringescsokolade.blog.hu/api/trackback/id/tr3213871438

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása