Castagnole, a Velencei Karnevál "spórolós" fánkja a Stile di Vita konyhájában
2022. február 20. írta: StileDiVita

Castagnole, a Velencei Karnevál "spórolós" fánkja a Stile di Vita konyhájában

Szeretjük a finom, de gyorsan elkészülő desszerteket, főleg, ha ez egy farsangi fánkra is igaz tud lenni. Az olaszok szeretik a remek fogásokat, de persze sokszor nem igazán szeretnek bíbelődni vele, hiszen fontosabb, hogy minél hamarabb odaérjenek a farsangi forgatagba. Pont ezekre a sietős pillanatokra ideális a castagnole, a gesztenyére emlékeztető, arany színű fánk, ami időt spórol a készítőjének, hiszen nem kell keleszteni, mégis könnyed lesz a tésztája. A Velencei Karnevál fánksorozatának utolsó darabja következik a Stile di Vita konyhájában. 

a1cb45dc-0142-4992-af13-fad66cadb6af.JPG

Hozzávalók - 2 személyre -

- 180 gr liszt

- 40 gr cukor

- 2 db kisebb tojás

- 30 gr vaj

- fél tk sütőpor

- 1/4 db citrom és 1/4 db narancs reszelt héja (lehet csak citrom vagy csak narancs is, de akkor a fél gyümölcsé)

- 1 kis csipet só

- olaj a sütéshez

- porcukor a fánkok tetejére

Elkészítés

A szobahőmérsékletű vajat, tojásokat és a cukrot keverjük habosra. Majd adjuk hozzá a reszelt héjakat és a sót, majd szitáljuk bele a lisztet és végül szórjuk hozzá a sütőport is. Alaposan keverjük össze. Egy lágy, de nem folyós tésztát kell kapnunk. Kézzel csípjünk le a tésztából, formáljunk a csipetből gömböt, és bő, forró olajban süssük aranybarnára. Lyukas kanállal szedjük ki, és csöpögtessük le róla az olajat. Ebből az adagból kb. 20 darab fog készülni. A végén szórjuk meg porcukorral, és mártogassuk lekvárba, vagy készítsünk hozzá vanília sodót, esetleg zabaglione-t, kinek, mihez van kedve, de ehetjük simán csak porcukorral megszórva is. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rozmaringescsokolade.blog.hu/api/trackback/id/tr5517658906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása