Anyák napi reggeli a Lavazzával
2018. május 04. írta: StileDiVita

Anyák napi reggeli a Lavazzával

Kimondva, kimondatlanul is, a május a legszebb és az egyik legtöbb érzelmet magában hordozó hónap az évben. Közeledik a nyár, a természet ezer színben pompázik, és a sok pozitív érzés nem csak a mindennapjainkat, de a szívünket is átjárja. Leginkább igaz ez a hónap elejére, amikor az édesanyákat ünnepeljük.

lavazza_mix.jpg

Hiszen mindenkinek az egyik legfontosabb ember az életében az édesanyja. Neki köszönhetjük az életünket és azt, amivé váltunk az életben. 

Ha más napokon nem is olyan intenzitással, de Anyák napján mindenképp kényeztessük el egy kicsit az anyákat, nagymamákat, dédmamákat, akár egy komplett reggelivel. Kíván némi előkészületet a három fogás elkészítése, de mindenképp megéri a ráfordított időt. 

Kávés Kamut® kenyér, kandírozott helyi szalonnával

Hozzávalók - 2 db kenyérhez

- 1,5 csésze hideg kávé (hozzáadott víz nélkül)

- 2 evőkanál víz

- 2 teáskanál kávé por

- 1 csésze liszt

- 1 csésze kamut liszt

- 1 teáskanál cukor

- 3 teáskanál só

- 3 teáskanál élesztő

- 2 db szalonna (1 adaghoz)

Elkészítés

Oldjuk fel langyos vízben az élesztőt és a cukrot. Szitáljuk át a kétféle lisztet, majd a mix felét keverjük el vízzel és a kávéval, ízlés szerint sózzuk meg a tésztát. Ezután adjuk hozzá a maradék lisztet és folytassuk a dagasztást körülbelül 20 percig. Helyezzük a tésztát egy tálba, fedjük le, és hagyjuk kelni szobahőmérsékleten, amíg kétszeresére dagad (ez kb. 3 óra). A kenyérformába tegyünk sütőpapírt, majd szórjunk kukoricadarát az aljára, hogy a kenyér ne ragadjon le. Vegyük ki a tésztát a tálból, gyúrjuk meg, majd vágjuk 3 darabra, és helyezzük a kenyérsütőkbe. Fedjük le fóliával, és hagyjuk dagadni újabb két órára. Miután a tészta megemelkedett, tegyük a sütőbe egy vízzel teli edény mellé, és süssük 200° C-on, 20-25 percig. Szórjuk meg nádcukorral a szalonnaszeleteket, és grillezük őket a sütőben grill üzemmódban 1-1,5 percig. 

Reggeli sütemény

Hozzávalók - 10 darabhoz -

- 50 g lágy vaj

- 185 g cukor

- 150 g (kb. 3 darab) tojás

- 50 g (1 tojás) tojássárgája

- 225 g reszelt kókuszdió

- 75 g tej

- 50 ml árpa

- 200 g sima lisztet

- 50 g mandulaliszt

- 22 g élesztő

Elkészítés

A puha vajat verjük fel habverővel a cukorral addig, amíg habos keveréket nem kapunk. Egy másik tálban keverjük össze az árpát, lisztet, mandulalisztet és élesztőt, majd adjuk hozzá a tojásokat, a tojássárgáját, darált kókuszt, tejet és az összekevert árpát-lisztet-mandulalisztet. Kis adagokban keverjük csak a liszt mixet hozzá a vajas alaphoz, hogy ne csomósodjon össze. A keveréket tegyük kivajazott süteményformába, és süssük 185 fokon 45 percig. 

Marocchino Fondente

Hozzávalók - 1 adaghoz -

- 1 adag eszpresszó

- 1 adag sötét csokoládé pehely

- Keserű kakaópor

- Fekete bors

- Forró tejszín

Elkészítés

Végül egy különleges olasz kávérecept édes csokoládéval, hogy az ébredés még különlegesebb legyen. Tegyük a frissen főtt kávét egy kis pohárba. Adjunk hozzá tört csokoládét. Szórjuk meg kakaóporral és feketeborssal. Tegyünk a tetejére kevés tejből készült meleg krémet, majd az egészet szórjuk meg újra kakaóporral.

A megjelenéshez a recepteket a Lavazza magyarországi forgalmazója biztosította.

A bejegyzés trackback címe:

https://rozmaringescsokolade.blog.hu/api/trackback/id/tr8913888982

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása