Csirkés carbonara krémes parmezánnal és Asiago sajtmártással
2018. június 19. írta: StileDiVita

Csirkés carbonara krémes parmezánnal és Asiago sajtmártással

A sok remek program mellett az utóbbi időben kicsit keveset főztünk olasz módra. Pedig Olaszország bővelkedik jobbnál jobb sajtokban, s viszonylag sok termék előállítására akkora gondot fordítanak, hogy D.O.P. minősítéssel is ellátják, vagyis eredet védett sajtok kerülnek forgalomba, amiket mindig élmény behozni a konyhánkba. Az eredetvédettség annyit jelent, hogy csakis egy termőterületen, az ott lévő alapanyagokból és technológiával állíthatják elő. S bár ez koránt sem egyszerű feladat, nagy odafigyelést és összpontosítást igényel, a sajtok mégis megfizethető áron kerülnek be akár a magyar piacokra is. Most két ilyen sajtból, a sokak által ismert Parmigiano Reggiano-ból, vagyis parmezánból, és az Asiago sajtból ötvözött carbonara receptjét nézzük meg. 

Csirkés carbonara krémes parmezánnal és Asiago sajtmártással 

carbonara_di_pollo.jpg

Hozzávalók - 6 személyre -:

1 csomag spagetti
12,5 dkg apróra vágott bacon
2 főt csirkemell filé
6 gerezd fokhagyma
1 teáskanál pirospaprika 
3 dl csirke alaplé
0,5 dl fehér szőlőlé
3 tojás sárgája
1 csésze frissen reszelt Parmigiano Reggiano DOP sajt
¼ csésze frissen reszelt Asiago DOP sajt

Elkészítés:

Főzzük ki a spagettitésztát a csomagoláson megjelölt időpontig - al dente-re -, és szűrjük le. Helyezzük a bacont egy serpenyőbe, és süssük 12 percig aranybarnára. Adjuk hozzá a csirkemell filét, és süssük amíg megpirul. Ezután jöhet bele a fokhagyma és a pirospaprika, amit kevergetve süssünk újabb kb 2 percig. Öntsük hozzá a csirke alaplét és a szőlőlevet; csökkentsük a hőfokot és főzzük, amíg átmelegszik, vagyis kb. 5 percig. A léből 3 evőkanállal adjunk hozzá a tojássárgájához; habverővel keverjük össze, amíg felmelegszik. Öntsük hozzá a tojásos keveréket a húshoz és főzzük össze alacsony hőfokon, amíg sima mártást nem kapunk. Ekkor jöhetnek bele az Asiago és Parmigiano Reggiano sajtok. Melegítsük kevergetve, amíg a sajtok elolvadnak. Végül keverjük össze a spagettivel és melegen tálaljunk.

- a receptet és a fotót a 'Cheese-It's Europe' magyarországi kampánya, a 'A Dolce Vita íze' program biztosította -

A bejegyzés trackback címe:

https://rozmaringescsokolade.blog.hu/api/trackback/id/tr1014057564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása