Toszkán gesztenyés palacsinta
2012. március 18. írta: StileDiVita

Toszkán gesztenyés palacsinta

Ez a desszert amennyire finom, annyira egyszerű elkészíteni. S ami az érdekessége, nem a töltelékében van a gesztenye, hanem a tésztájában. De, hogy is lehet ez? Hát úgy, hogy gesztenyelisztből készül. Toszkánában ha jár az ember, rengeteg gesztenyefát lát mindenhol. Olaszországban ez az egyik tartomány, ahol nagyon sok gesztenyét használnak, hiszen nagyon sok terem ezen a környéken.


TOSZKÁN GESZTENYÉS PALACSINTA - DOLCE VITA-AZ ÉN (ÍZ)VILÁGOM


Hozzávalók
Palacsinta
- 2 db tojás
- 3 ek. gesztenyeliszt
- 1 ek. liszt
- 1 pohár tej
- 1 csipet só
- kevés vaj a sütéshez - ha teflonos serpenyőben sütjük, keverjünk 1 ek. olvasztott vajat a tésztába, s akkor már nincs más dolgunk vele

Töltelék
- 500 gr ricotta - a juh ricotta lenne a legjobb, de bármilyen ricotta jó -
- 2 ek. pirított fenyőmag

Szósz
- 1 db. narancs héja és leve
- 150 gr cukor - én barna cukrot használtam -
- 1 ek. cointreau likőr

Elkészítés

Elkeverjük a tojásokat a sóval, tejjel és liszttel folyékony masszává, majd hagyjuk állni 1 óra hosszat. Vékony, 12-15 cm átmérőjű palacsintákat készítünk belőle. 
Eközben összekeverjük a ricottát és a fenyőmagot, megtöltjük a palacsintákat és feltekerjük.
Egy kis lábasban felmelegítjük a cukrot, s amikor már enyhén karamellizálódik, hozzáadjuk a nagyon vékony csíkokra vágott narancshéjat, majd 1 percig karamellizáljuk. Ezután hozzáadjuk a narancs levét és a likőrt. Amikor elolvadt, hagyjuk kihűlni a szószt. A töltött palacsintákat tányérra rakjuk, s meglocsoljuk a mártással. A végén fenyőmagot szórhatunk rá díszítésnek. 

A bejegyzés trackback címe:

https://rozmaringescsokolade.blog.hu/api/trackback/id/tr457961218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása