Spárga velencei módra - Húsvéti tojás felhasználása
2012. április 11. írta: StileDiVita

Spárga velencei módra - Húsvéti tojás felhasználása

Nincs is jobb annál, mint amikor a Húsvéti időszak vége, s a spárgaszezon eleje összetalálkozik. Ugyanis, ha megmarad egy kevés tojásunk, s friss spárgát is tudunk venni hozzá, máris elkészíthető egy remek, Velencéből származó uzsonna vagy könnyű vacsora a két összetevőből pillanatok alatt.
SPÁRGA VELENCEI MÓDRA - DOLCE VITA-AZ ÉN (ÍZ)VILÁGOM
 Hozzávalók
- 700 gr spárga
- 3 db. főtt tojás
- 1,5 tk. fehérborecet - igény szerint több - 
- 4-5 ek. kiváló minőségű olíva olaj - igény szerint több -
- só, bors
Elkészítés
A spárgát, ha kell, pucoljuk meg, s a zsenge részét sós vízben főzzük meg félkeményre. Amikor kivettük, azonnal jeges fürdőbe tegyük őket, hogy ne főjenek tovább.
A megpucolt főtt tojást - természetesen, nem csak húsvéti főtt tojásból készíthető, hanem sima főtt tojásból is - kézi botmixerrel az összes alapanyaggal keverjük krémesre - fontos, hogy krémes állaga legyen, ezt az olíva olajjal tudjuk elérni -, majd a spárgával együtt tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://rozmaringescsokolade.blog.hu/api/trackback/id/tr527961204

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása