Mascarpone-s eperkrémleves
2013. április 21. írta: StileDiVita

Mascarpone-s eperkrémleves

Végre, úgy látszik végérvényesen megérkezett a jó idő, s ezzel együtt egy rakat gyümölcs és zöldség árasztja színeit a standokon.
Én leginkább a piros gyümölcsökre fókuszálok. Ilyen például az eper is, ami most már szinte mindenhol fellelhető. 
Ha vasárnap nem ragaszkodunk a tyúkhúsleveshez :-), készíthetünk egy pillanatok alatt asztalra varázsolható eperkrémlevest, mascarpone-val sűrítve. 
MASCARPONE-S EPERKRÉMLEVES
Hozzávalók
- 0,5 kg friss eper
- 3-4 ek. cukor
- 0,5 db. citrom leve
- 2 púpos ek. mascarpone
Elkészítés
Az epreket négybe vágjuk - megmosás és csumázás után -, s feltesszük főni annyi vízzel, amennyi bőven ellepi. Hozzáadunk 3 ek. cukrot, s amikor az eper megfőtt, kézi botmixerrel összeturmixoljuk. Kis lyukú szitán átszűrjük, hogy a magok fent maradjanak, s visszatesszük főni. Hozzáadjuk a citromlevet, s 1-2 perc után a mascarpone-t is. Ha a mascarpone nem akar gyorsan szétfőni és darabos lesz - az olasz így fog viselkedni -, akkor egy kicsit segítünk neki kézi botmixerrel, s amikor már szép, egyenletes a felszín, akkor megkóstoljuk a levest. Ha kell még bele cukor, teszünk hozzá, s hagyjuk még kb. 4-5 percig kis lángon főni, hogy az ízek jól egymásra találjanak. Hidegen, melegen egyaránt kiváló. Ha gondoljuk, kockázhatunk bele friss eperdarabokat is tálaláskor. 

A bejegyzés trackback címe:

https://rozmaringescsokolade.blog.hu/api/trackback/id/tr717960982

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása