Zöld spárgás-koktélparadicsomos omlett
2013. június 05. írta: StileDiVita

Zöld spárgás-koktélparadicsomos omlett

A spárgaszezon minden, csak nem unalmas. Ebből a kiváló zöldségből annyi mindent lehet készíteni, hogy nem is elég az idő rá, amíg kapható az árusoknál.

Lehet leves, főétel, desszert, s még egy röpke vacsora is. 
ZÖLD SPÁRGÁS-KOKTÉLPARADICSOMOS OMLETT
Hozzávalók - 1 személye -
- 10 szál zöld spárga
- 8 db. koktélparadicsom félbe vágva
- 3-4 db. közepes tanyasi tojás
- só, bors
- 2 tk. cukor
- 1 tk. citromlé
- kiváló minőségű olíva olaj
- egy boldog emlék
Elkészítés
Felforralunk egy fazékba vizet, melybe beletesszük a cukrot és a citromot, s hozzá adjuk a spárgákat. Kb. 10 percig főzzük, majd kivesszük és tányérra tesszük. Amíg a spárga fő, 1 ek. olíva olajat felhevítünk, s elkezdjük benne fonnyasztani a paradicsomot. A spárgákat miután kivettük, 5 szálat felszeletelünk, a többi félre tesszük. A paradicsom ha már kicsit megpuhult - enyhén ráncos lesz a héja -, hozzáadjuk a tojást, s beleszórjuk a feldarabolt spárgát, s a boldog emléket. Amíg az omlett készül, a maradék 5 szál egészben maradt spárgát a tányérra tesszük, s alaposan meglocsoljuk olíva olajjal. Ha kész az omlett, a tányérra tesszük, s melegen fogyasztjuk. Kb. 20 perc alatt elkészíthető vacsora. 

A bejegyzés trackback címe:

https://rozmaringescsokolade.blog.hu/api/trackback/id/tr467960966

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása