Málnalekvár rózsával
2013. július 09. írta: StileDiVita

Málnalekvár rózsával

Amikor legelőször készítettem málnát és rózsavizet együtt, az Ispahan krémben, tudtam, ez egy végzetes szerelem lesz. Nem tévedtem. 
Most, hogy ismét itt a málnaszezon, azonnal tudtam, hogy a lekvárba idén csempészek egy kis rózsavizet is. Nem okozott csalódást. Csak ajánlani tudom.
MÁLNALEKVÁR RÓZSÁVAL
Hozzávalók - kb. 1,5 dl mennyiséghez -
- 300 gr friss málna
- 12 dkg kristálycukor
- 3/4 ek. citromlé
- 1 ek. víz
- 3/4 kupak rózsavíz
- egy szívből jövő kívánság
Elkészítés
A málnát, citromlevet, vizet és cukrot elkezdjük összefőzni. Amikor a málnák már szétestek, alaposan átpaszírozzuk, s ugyanabban a fazékban főzzük tovább, amiben eddig. Amikor már az egész apró kis krátereket lő - kb. 20-30 perc -, elzárjuk alatta a tüzet, hozzáadjuk a rózsavizet, s üvegbe töltve hagyjuk kihűlni. Ha az üveg nem lenne tele, vékonyan szórjuk meg kristálycukorral, ez meggátolja az erjedés elindulását. Amikor kihűlt, hűtőben tároljuk. 

A bejegyzés trackback címe:

https://rozmaringescsokolade.blog.hu/api/trackback/id/tr497960954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása