Szinte soha nem ússzuk meg az ünnepeket úgy, hogy ne maradjon a nyakunkon valami maradék. Ez legtöbbször a sonka és a tojás szokott lenni, de ha idén mindenki legnagyobb meglepetésére a Colomba di Pasqa-ból maradna egy kis darab, gyorsan készítsük el belőle Guido Gobino, csokoládékészítő mester receptjét.
A Lavazza Training Centerben készült édesség az innováció és a hagyomány találkozása. A világ egyik legjelentősebb nemzetközi kávéműhelyében készült Guido Gobino csokoládékészítő mester által megálmodott klasszikus olasz Colomba di Pasqua húsvéti sütemény kávéval és csokoládéval kombinált receptje egyedülálló.
A rendkívül gazdag desszert friss és egyszerű alapanyagokból készül. A mandula és a narancs, valamint a klasszikus fagylaltnál krémesebb és jellegzetesen könnyű állaga a rászórt sós mandulával egy különleges ízélményt nyújt.
A LAVAZZA HÚSVÉTI GELATO RECEPTJE
Hozzávalók:
● 10 dkg Colomba sütemény (Olasz mandulás
narancsos kalács)
● 20 dkg tojássárgája (kb. 12 db)
● 225 ml tej
● 275 ml tejszín
● 5 dkg cukor
A tetejére:
● 1.5 dkg sózott pörkölt mandula
● 0,6 dkg csokoládé pehely
● 0,2 dkg kávépor
Elkészítés:
Forraljuk fel a tejet és a tejszínt, majd verjük fel a tojássárgát a cukorral.
Adjuk hozzá a tejet a tojáshoz, és folyamatos kevergetés mellett főzzük, amíg a hőmérséklete eléri a 90 °C-ot.
Morzsoljuk bele a Colomba süteményt és keverjük el teljesen.
A keveréket tegyük fagylaltkészítőbe és készítsük el a Colomba fagylaltot.
Keverjük össze a csokoládé pelyhet a kávéporral, ezzel szórjuk meg a fagylalt tetejét, végül adjuk hozzá a mandulát.
A recept megjelenését a Lavazza Training Center támogatta.