Elérkezett az idő, hogy köretnek használjuk ezt a remek, kicsit édes-savanykás tésztaféleséget. Mivel ezt már el tudjuk készíteni, így már csak az illatos birkasült marad és a mustármártás.
Illatos birkasült
Hozzávalók - 2 személyre -
A birkahúst 24 órára az alábbi pácba teszem: 25 dkg tiszta birkahús, faggyútól, hártyától mentes, szín hús:
- 5 dkg apróra vágott vöröshagyma
- 1 gerezd pépesített fokhagyma
- 1 tk. reszelt citromhéj
- 0,5 tk. rozmaring
- 0,5 tk. őrölt kardamom
- 0,5 tk. őrölt szerecsendió
- 1 db. babérlevél
- 6 szál koriander
- 0,5 tk. őrölt római kömény
- 20 ml vörösbor ecet
- 30 ml olíva olaj
- 30 + 0,5 - sütéshez kell majd - ml száraz, minőségi vörösbor
- só, bors
Elkészítés
24 óra múlva a húst a páclével és 0,5 dl száraz, minőségi vörösborral 200 fokos sütőben, alufóliával letakarva puhára pároljuk. Majd kiveszünk bő 0,5 dl páclevet, a többiben pedig megsütjük a húst. Ha megsült a hús, ízlés szerint sózom, borsozom.
Mustármártás
Hozzávalók
- 0,5 dl páclé - amelyben már sült a hús -
- 1-2 tk. Clovis muskotályos mustár - ízlés szerint lehet több is -
- só, bors
Elkészítés
A páclébe keverem a mustárt és ízlés szerint sózom, borsozom.
Míg a hús sül, elkészítjük a vörös piszke szuflét. Amikor minden kész, egy kis szelet kenyeret tűz fölött megpirítunk, majd ráhelyezzük a húst, öntünk rá mustáros öntetet és vörös piszke szufléval tálaljuk.