Birsalma leves - a birsalma sajt levéből
2011. december 14. írta: StileDiVita

Birsalma leves - a birsalma sajt levéből

Amikor a birsalma sajtot készítettük, említést tettünk róla, hogy a levet ne öntsük ki amiben a birsalma főtt, mert egy kicsit tovább ízesítve nagyon rövid idő alatt, remek levest lehet készíteni belőle.
BIRSALMA LEVES - A BIRSALMA SAJT LEVÉBŐL

Hozzávalók - kb. 2 tányér leveshez -
- 3 dl lé, amiben a birsalma főtt
- 0,5 ek. fehér bor
- 3 púpos kk. vaníliás cukor
- 1 késhegynyi őrölt fahéj
- 1 késhegynyi őrölt kardamom
- bő 1 ek. főzőtejszín
- 1 ek. vanília puding
- 0,5 ek. citromlé
- kevés durvára vágott dió
Elkészítés
A lébe beletesszük a bort, vaníliás cukrot, fahéjat, kardamomot és citromlevet, s egy kicsit összefőzzük. A főzőtejszínt összekeverjük a pudinggal és besűrítjük vele a levest. A végén durvára vágott diót szórunk rá.

A Facebook-on még tart játék, amiben várom a lájkokat a Rozmaring&Csokoládé oldalra - a játékban való részvételhez magát a Rozmaring&Csokoládé oldalt kell lájkolni - 2011. december 31. délig, hiszen értékes nyereményben részesül majd valaki, aki a lájkolók közül kisorsolásra kerül, természetesen olyanokban, amelyek a konyhában használható.   

A bejegyzés trackback címe:

https://rozmaringescsokolade.blog.hu/api/trackback/id/tr267961286

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MJ 2011.12.14. 09:56:40

Köszönöm szépen! :))

Rozmaring&Csokoládé 2011.12.14. 11:48:15

Nagyon szívesen, írd majd meg, hogy ízlett nektek!

MJ 2011.12.14. 20:21:22

Nagyon jó volt. Délután elkészítettem és azt tálaltam fel vacsorára. Most épp a megye egy másik szegletét járja Melinda és este hat körül szokott beesni. Pont etetésre. :) Dupláztam, mert pont kétannyi volt a lé. No és persze nem mehetett "csont nélkül" a dolog. Nem volt idehaza fehérbor -pedig úgy emlékeztem- és már nem akartam kiszállni a melóból. (Ez volt a hivatalos és diplomatikus magyarázat a lustaságra.) Volt viszont bontott Triple Sec, alig egy féldecinyi maradt az üveg alján valamikorról. Beleöntöttem azt. Elvitte a forralás mint a pinty, mert nem érződött ki. El sem sikerült rontanom, mert Melinda is két adagot vacsorázott belőle. Nem maradt egy csepp sem! :))

Rozmaring&Csokoládé 2011.12.14. 20:30:08

WOWWW, s akkor mi vagy te, ha nem profi szakács :-)????!!!!
Gratulálok az ötleteléshez, nagyon kreatív vagy!
Örülök, hogy ízlett mindkettőtöknek, ilyenkor látom mennyire is értelmes dolog ez a blogírás, hiszen valóban örömet okozok vele. Köszönöm a visszajelzésed!

MJ 2011.12.14. 21:08:06

Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

MJ 2011.12.14. 21:10:15

Nagyon köszönöm, megtisztelő egy igazi profitól.
Hol vagyok én még attól? Nem is leszek. Néha a botlás is jól sül el, ha jó helyre esik az ember. Mi köszönjük neked! :))
süti beállítások módosítása