Pecorinos medvehagyma leves
2012. március 25. írta: StileDiVita

Pecorinos medvehagyma leves

A tavasz egyik legfinomabb és legegészségesebb zöldsége a medvehagyma. Számtalan betegséget jól kezel, s mindehhez kiváló íz is társul.
S ezt nem csak hazánkban tudják, hanem Európa szerte mindenhol.
Jöjjön most egy kis mediterrán hangulatú leves belőle, ahogy azt tegnap ígértem. 
PECORINOS MEDVEHAGYMA LEVES - DOLCE VITA-AZ ÉN (ÍZ)VILÁGOM 
Hozzávalók
- 10 dkg medvehagyma
- 5 dkg újhagyma
- 5 dkg hagyma - vörös vagy salotta - 
- 1 l alaplé
- 1 ek. citromlé
- 1 ek. vaj
- 1 púpos ek. liszt
- só, bors, szerecsendió
- 1 púpos ek. reszelt pecorino sajt + valamennyi a pirított kenyérre - parmezánnal helyettesíthető - 
- 1 db. tojás sárgája
- 1 dl tejszín
- 2 szelet pirított kenyér
Elkészítés
A hagymát és az újhagymát apróra vágjuk, s megpároljuk a vajon. Majd hozzáadjuk a lisztet, elkeverjük, s máris hozzáöntjük az alaplevet. Ezután beletesszük a csíkokra vágott medvehagymát és kb. 5 percig hagyjuk főni, hogy kicsit a medvehagyma is megfőjön. Kézi botmixerrel összepépesítjük - szerencsére nem fogja teljesen simára készíteni a levest, a medvehagymát apró darabokra fogja vágni -, majd hozzáadjuk a citromlevet, sót, borsot és szerecsendiót. A sóra vigyázzunk, mert ha húsleves kockából készítjük az alaplevet, akkor az már önmagában is elég sós tud lenni, sózás előtt tehát feltétlen kóstoljuk meg. Ezután beletesszük a pecornio sajtot. A tojás sárgáját összekeverjük a tejszínnel, elzárjuk a leves alatt a tüzet, s fokozatosan, állandó keverés mellett a leveshez keverjük.
A kenyereket megpirítjuk egy olajmentes serpenyőben, majd a tetejére szórjuk a maradék pecorino sajtot. Mivel a sajt nem olvad el, ugyanis ez egy száraz sajt, enyhén olíva olajjal meglocsoljuk a tetejét. 

A bejegyzés trackback címe:

https://rozmaringescsokolade.blog.hu/api/trackback/id/tr357961214

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsofi Molnar 2012.03.25. 18:22:46

Jól kinéz!!!!!! :-)

MJ 2012.03.25. 20:31:15

Lehet már szedni is? Mert akkor menni kell! :))

Rozmaring&Csokoládé 2012.03.25. 21:35:04

MJ, akkor menni kell! :-D

Rozmaring&Csokoládé 2012.03.25. 21:35:28

Köszi :-D!

Nyammm 2012.03.27. 09:16:35

úúúú ez eddig, hogy kerülhette el a figyelmemet?:)Kipróbálom az biztos:)

Rozmaring&Csokoládé 2012.03.27. 09:37:38

hmmmmm.....lehet, ritkán jársz erre :-D? De lényeg, hogy megtaláltad! Próbáld ki, tényleg nagyon finom! S feltétlen számolj be az eredményről!
süti beállítások módosítása