Citrusos sárgadinnye krémleves
2012. július 15. írta: StileDiVita

Citrusos sárgadinnye krémleves

Végre elérkezett a sárgadinnye szezonja is, amit nagyon szeretek. Finom desszertnek, egyszerűen csak magánban, naná, hogy sonkával is, ahogy Olaszországban szinte minden étteremben tudjuk fogyasztani, aztán kiváló cukorral, rummal, sok mindennel, egy igazán fantáziadúsan elkészíthető gyümölcs.
Mi most krémlevest készítünk belőle, citrusosan.
CITRUSOS SÁRGADINNYE KRÉMLEVES 
Hozzávalók
- 1,5 kg sárgadinnye
- 3 ek. cukor
- 0,5 db. citrom leve
- 1 ek. cointreau - vagy 0,5 db. narancs leve és reszelt héja - 
- 10 ek. tej
Elkészítés
A dinnyét apró kockákra vágjuk a héja nélkül, majd a cukorral feltesszük kis lángon főni. A dinnye elég levet fog ahhoz engedni, hogy megpárolódjanak benne a kockák. Amikor már puhák, kézi botmixerrel összepépesítjük őket, majd a maradék összetevőt is hozzá keverjük a péphez. Először a citromot adjuk hozzá, majd a cointreaut, s végül a tejet. Pár percig főzzük, hogy a cointreauból az alkohol kifőjön, majd lehűtjük és tálaljuk.
Igazán kellemes, citrusos ízű, nyári leves, ami nagyon gyorsan elkészíthető. 

A bejegyzés trackback címe:

https://rozmaringescsokolade.blog.hu/api/trackback/id/tr847961150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása