Olaszos csirkemell rolád
2012. augusztus 05. írta: StileDiVita

Olaszos csirkemell rolád

Nemrég megkeresett egy kedves olvasóm levélben, aki még a középiskolában osztálytársam volt, s arra kért, készítsek el neki egy ételt, melyet még régen, a főiskolai évei alatt evett.
Elmondta nagyjából a paramétereket, s hozzátette, nem igazán emlékszik már rá. S végül arra kért, hogy legyen "súlybarát", s nagyon örülne neki, ha a saját fantáziámat is beletenném az ételbe.
Elkészült ez a nagyon finom, olasz-magyar barátságos mérkőzésbe is beillő, abszolút súlybarát csirkemell rolád, Tündi, fogadd nagyon sok szeretettel!
OLASZOS CSIRKEMELL ROLÁD - DOLCE VITA-AZ ÉN (ÍZ)VILÁGOM
Hozzávalók
- 50 dkg csirkemell
Töltelékek
- 25 dkg ricotta
- 1 púpos tk. őrölt paprika
- 1 szál újhagyma
- 1 késhegynyi őrölt kömény
- 1 bő marék ruccola
- 1 púpos ek. reszelt parmezán
- ¼ citrom reszelt héja
- 1 késhegynyi őrölt szerecsendió
- só, bors
Panír
- 2 db. tojás
- liszt
- só
- 1 ek. reszelt parmezán
- 1 marék apróra tört dió
- zsemlemorzsa
Köret
- 1 bő marék ruccola
- só, bors, olíva olaj
- 1 db. paradicsom kimagozva és apró kockára vágva
Elkészítés
Elkészítjük először a töltelékeket. A ricottát elfelezzük és két tányérba tesszük. Az egyiket elkészítjük kőrözöttnek. Hozzákeverjük az őrölt paprikát, az apróra vágott újhagymát, a késhegynyi őrölt köményt és ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
Majd elkészítjük az olaszos tölteléket is. A ricotta másik felét összekeverjük az 1 ek. parmezánnal, a citromhéjjal, a szerecsendióval, majd bő 1 marék ruccolát leforrázunk, hagyjuk kihűlni, apróra vágjuk, s azt is a masszához keverjük. Ezután ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd alaposan összekeverjük.
A csirkemellet szeletekre vágjuk és kiklopfoljuk kb. 5 mm vastagságúra. Mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk, s szeletenként elkenünk benne először a magyaros kőrözöttből, majd a tetején vékonyan az olaszos ricottából. Próbáljunk meg figyelni rá, hogy a kétfajta töltelék ne igazán keveredjen össze, mert a végén ekkor szépen látni lehet a színek különbségét. A széleket szabadon hagyjuk, hogy amikor feltekerjük a húst, ne jöjjön ki a töltelék. Először a hosszabbik oldal széleit hajtjuk be, majd a rövid oldalon feltekerjük a húsokat. Majd miután a kész vannak a hengerek, bepanírozzuk őket.
A panír tojásához sót és 1 ek. reszelet parmezánt keverünk, a zsemlemorzsához pedig hozzákeverjük a durvára tört diót. A húshengereket egyenként bepanírozzuk, majd bő olajban kisütjük őket.
Míg sülnek, elkészítjük a köretet. 1 marék ruccolát – ezt már nem forrázzuk le -, összekeverünk némi olíva olajjal, sóval, borssal és az apró kockára vágott paradicsommal. Ha kész a hús, kicsit hagyjuk kihűlni, majd felkarikázzuk őket és ruccolasalátával kínáljuk. 

A bejegyzés trackback címe:

https://rozmaringescsokolade.blog.hu/api/trackback/id/tr377961140

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása