Advent 2012 - Crema di marroni, gesztenyekrém - kézzel készített karácsonyi ajándék 3.
2012. december 16. írta: StileDiVita

Advent 2012 - Crema di marroni, gesztenyekrém - kézzel készített karácsonyi ajándék 3.

Ma egy olyan ajándékot hozok, aminek egy kicsit magas az ára, hiszen a gesztenye nem túl olcsó, s az elkészítése is inkább egy közepes kategória, mint könnyű, viszont bizton állíthatom, megéri, mert az íze isteni. Süteménybe, natúr kenyéren, bárhogy. Finom, édes, de csömör, egyszerűen tökéletes.
ADVENT 2012 - CREMA DI MARRONI, GESZTENYEKRÉM - KÉZZEL KÉSZÍTETT KARÁCSONYI AJÁNDÉK 3. 
Hozzávalók
- 0,5 kg gesztenye
- 30 dkg kristálycukor
- 2,5 dl víz
- 1 szál vanília kikapart magja
- opcionálisan: 1-2 tk. rum, de én nem tettem bele
Elkészítés
A gesztenyék tetejét bevagdosom és annyi vízben, amennyi ellepi, felteszem főzni kb. 20-25 percre. Minél tovább fő, annál könnyebb lesz dolgozni vele utána, de 25 perc maximálisan elég. 
Ha kész, megpucoljuk a gesztenyéket. A cukrot, a vizet és a vanília kikapart magját cukorsziruppá főzzük néhány perc alatt. A gesztenyéket nyugodtan vágjuk félbe vagy negyedbe. Majd adjuk a cukorsziruphoz, s kb. 40 percig főzzük folyamatosan keverve, amíg egynemű krémet nem kapunk belőle. Ha teszünk bele rumot, azt itt tegyük bele. 
Ezután levesszük a tűzről, s néha megkevergetve hagyjuk kihűlni, majd töltsük övegekbe. Ebből az adagból kb. fél liter lesz. 

A bejegyzés trackback címe:

https://rozmaringescsokolade.blog.hu/api/trackback/id/tr567961066

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása