Sült polipkarok
2020. december 17. írta: StileDiVita

Sült polipkarok

Így télvíz idején nem annyira komfortos grillezni, de ha ügyesek vagyunk, egy halom ételt el tudunk készíteni a konyhában is szinte épp úgy, mintha grilleznénk. Ilyen a polipkar is, ami nekem jobban ízlett így elkészítve, mert szaftosabb maradt, mint grillezés után. 

401859fc-9038-4d3c-9f65-573f9d73f8ea.jpg

Hozzávalók - 2 főre - 

Elkészítési idő: 15 perc pácolás, 15 perc sütés

- 4 db (összesen 26 dkg) polipkar 

- 75 ml olívaolaj

- 1 nagy gerezd zúzott fokhagyma

- 1 csipet só

- ízlés szerint őrölt színes bors és szárított chili

- 1 kis késhegynyi őrölt rozmaring

- 2 tk. citromlé

Elkészítés

Magyarországon elsősorban főtt polipkarokat lehet kapni, de ha mégis nyerset tudnánk csak venni, akkor első körben főzzük meg őket. Egy fazék vízhez adjunk hozzá sót, borsot, negyed vöröshagymát felkarikázva, fél citrom levét, majd a héját is, és kb. 10-15 percig főzzük. 

Ha ezzel megvagyunk, amíg kihűlnek a karok, készítsük el a marinádot. Keverjük jól össze az olívaolajat, fokhagymát, sót, őrölt színes borsot, chilit, rozmaringot és citromlevet, majd jól forgassuk meg benne a karokat, és hagyjuk és benne 15 percig, miközben egyszer-kétszer átforgatjuk őket. 

A 15 perc leteltével melegítsünk fel egy serpenyőt közepesre melegített lapon, és öntsük bele a páclé felét. Várjuk meg amíg felmelegszik, majd rakjuk bele a karokat, és öntsük rájuk a maradék páclevet is. Süssük így addig, amíg elkezdenek megpuhulni, majd ekkor vegyük fel a hőfokot a legmagasabbra, és süssük addig a karokat sűrűn átforgatva, amíg szép barnák nem lesznek. Fogyasztáskor még egy kis citromot nyomjunk rájuk, és tetszőleges körettel fogyasszuk. 

A bejegyzés trackback címe:

https://rozmaringescsokolade.blog.hu/api/trackback/id/tr9116348788

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása