Klasszikus cantuccini
2022. május 01. írta: StileDiVita

Klasszikus cantuccini

Akár reggel, akár kora délután jó érzés egy csésze kávéval, vagy egy kevés Vino Santo-val eszegetni pár falat cantuccinit, amit mi készítünk házilag...és ha egy kis meggyet is szórunk bele, csak fokozzuk ezt az élményt. Percek alatt elkészíthetjük, akár ma délutánra is!

cantuccini1.jpg

Hozzávalók – kb. 25 db-hoz -

30 dkg liszt

150 gr cukor

80 gr olvasztott vaj

1 púpok kávéskanál sütőpor

2 db tojás + 1 db tojás a kenéshez

¾ db citrom reszelt héja

1 csipet só

1 marék – kb. 8 dkg mandula, amin a barna, belső héja is rajta van –

Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A cukrot, a 2 db tojást és citrom héját keverjük el jó alaposan. Jöhet bele a liszt, az olvasztott vaj, a sütőpor és a só. Majd miután ezt is jól elkevertük, kézzel keverjük hozzá – ha eddig gépet használtunk – a mandulát (én tettem bele 1 ek aszalt meggyet is, amit előtte 15 percig konyakban áztattam). Nyúlós, de nagyon erős tésztát kapunk, amit nagyon nehéz kézzel formázni, ezért vizezzük be a kezünket, szedjük ketté a tésztát, és sütőpapíron készítsünk belőle két vastagabb rudat. A 3. tojást keverjük össze, és kenjük meg vele a csíkokat. Süssük 15-20 percig, addig, amíg aranybarna nem lesz. Vegyük le a sütőt 150 fokra és vegyük ki a sütőből a rudakat, és még forrón vágjuk ferde csíkokra őket, kb. 1-1,5 cm szélesre. És tegyük vissza a 150 fokba 15-20 percre száradni. Ha alul-felül sütünk, akkor nem kell megfordítani őket, de ha csak alul, akkor félidőnél fordítsuk meg őket.

A bejegyzés trackback címe:

https://rozmaringescsokolade.blog.hu/api/trackback/id/tr1317821017

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása