Egy kicsit emeljük a tétet a múlt heti ajándékhoz képest, ugyanis a Crema di marroni elkészítése már inkább haladó szint még akkor is, ha kevés összetevő kell hozzá. De mindenképp megéri nekikezdeni, hiszen a végeredmény fantasztikus.

Hozzávalók - egy kisebb üveghez -
- 0,5 kg gesztenye
- 30 dkg kristálycukor
- 2,5 dl víz
- 1 szál vanília kikapart magja
- opcionálisan: 1-2 tk. rum
Elkészítés
A gesztenyék tetejét bevagdosom és annyi vízben, amennyi ellepi, felteszem főzni kb. 20-25 percre. Minél tovább fő, annál könnyebb lesz dolgozni vele utána, de 25 perc maximálisan elég.
Ha kész, megpucoljuk a gesztenyéket. A cukrot, a vizet és a vanília kikapart magját cukorsziruppá főzzük néhány perc alatt. A gesztenyéket nyugodtan vágjuk félbe vagy negyedbe. Majd adjuk a cukorsziruphoz, s kb. 40 percig főzzük folyamatosan keverve, amíg egynemű krémet nem kapunk belőle. Ha teszünk bele rumot, azt itt tegyük bele.
Ezután levesszük a tűzről, s néha megkevergetve hagyjuk kihűlni, majd töltsük övegekbe. Ebből az adagból kb. fél liter lesz.