Húsvéti maradék felhasználás: Colomba di Pasqua fagylalt
2022. április 18. írta: StileDiVita

Húsvéti maradék felhasználás: Colomba di Pasqua fagylalt

Bár nincs túl meleg, de otthon szívesen eszünk egy kis fagyit tévénézés vagy családi beszélgetés közben. És ha ránk maradt egy kis kalács, netalán egy kis Colomba di Pasqua, van fagyikészítő gépünk, akkor magunk is készíthetjük a híres olasz cukrász, Guido Gobino desszertjét, mielőtt ránk száradna a kalács. 

gelato.jpg

Hozzávalók:
● 10 dkg Colomba sütemény (Olasz mandulás
narancsos kalács), vagy bármilyen húsvéti édes kalács
● 20 dkg tojássárgája (kb. 12 db)
● 225 ml tej
● 275 ml tejszín
● 5 dkg cukor
A tetejére:
● 1.5 dkg sózott pörkölt mandula
● 0,6 dkg csokoládé pehely
● 0,2 dkg kávépor


Elkészítés:
Forraljuk fel a tejet és a tejszínt, majd verjük fel a tojássárgát a cukorral.
Adjuk hozzá a tejet a tojáshoz, és folyamatos kevergetés mellett főzzük, amíg a hőmérséklete eléri a 90 °C-ot.
Morzsoljuk bele a kalácsot és keverjük el teljesen.
A keveréket tegyük fagylaltkészítőbe és készítsük el a kalács fagylaltot.
Keverjük össze a csokoládé pelyhet a kávéporral, ezzel szórjuk meg a fagylalt tetejét, végül adjuk hozzá a mandulát.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rozmaringescsokolade.blog.hu/api/trackback/id/tr5317810661

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása