Bár nincs túl meleg, de otthon szívesen eszünk egy kis fagyit tévénézés vagy családi beszélgetés közben. És ha ránk maradt egy kis kalács, netalán egy kis Colomba di Pasqua, van fagyikészítő gépünk, akkor magunk is készíthetjük a híres olasz cukrász, Guido Gobino desszertjét, mielőtt ránk száradna a kalács.
Hozzávalók:
● 10 dkg Colomba sütemény (Olasz mandulás
narancsos kalács), vagy bármilyen húsvéti édes kalács
● 20 dkg tojássárgája (kb. 12 db)
● 225 ml tej
● 275 ml tejszín
● 5 dkg cukor
A tetejére:
● 1.5 dkg sózott pörkölt mandula
● 0,6 dkg csokoládé pehely
● 0,2 dkg kávépor
Elkészítés:
Forraljuk fel a tejet és a tejszínt, majd verjük fel a tojássárgát a cukorral.
Adjuk hozzá a tejet a tojáshoz, és folyamatos kevergetés mellett főzzük, amíg a hőmérséklete eléri a 90 °C-ot.
Morzsoljuk bele a kalácsot és keverjük el teljesen.
A keveréket tegyük fagylaltkészítőbe és készítsük el a kalács fagylaltot.
Keverjük össze a csokoládé pelyhet a kávéporral, ezzel szórjuk meg a fagylalt tetejét, végül adjuk hozzá a mandulát.