Vérnarancs curd
2012. március 28. írta: StileDiVita

Vérnarancs curd

A vérnarancs curd egy nagyon érdekes étel. Pirosként indul, de mire a főzés végére érünk, "fáradt" narancssárgává változik.
Ám mindettől függetlenül, nagyon finom süteményekhez, gyümölcsökhöz. 
A piros színű szirup a képen vérnarancslé felfőzve kb. a harmadára. Igazi ízbomba, magában hordozva a vérnarancs dinamikus ízét.
VÉRNARANCS CURD 
Hozzávalók
- 2 dl vérnarancslé - rostostól, mert úgyis leszűrjük - 
- 5 dkg minőségi, sótlan vaj
- 7 dkg barna cukor - igény esetén több, vagy kevesebb -
- 2 db. tojás sárgája
Elkészítés
A vérnarancs levét és a cukrot feltesszük a legkisebb gázrózsa kis lángjára, s megvárjuk, amíg elolvad a cukor a lében, majd még 1-2 percig hagyjuk, hogy teljesen felmelegedjen a vérnarancs leve. Lehúzzuk a tűzről és elkeverjük benne a vajat, amíg teljesen el nem olvad. Ezután visszatesszük a tűzre, s kicsit besűrűsítjük. Ezután ismét lehúzzuk a tűzről belekeverjük a két tojás sárgáját, s közben folyamatosan keverjük. Majd ismét egy kicsit sűrítünk rajta a tűzön, s ekkor leszűrjük, hogy ne maradjon benne rost és/vagy mag. Majd a tűzön besűrűsítjük, hogy keveréskor elváljon a táltól, amiben főzzük. Elzárjuk alatta a tüzet, megvárjuk amíg kihűl, s üvegbe töltve, hűtőben 3 hétig is eláll. 

A bejegyzés trackback címe:

https://rozmaringescsokolade.blog.hu/api/trackback/id/tr577961212

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nyammm 2012.03.28. 08:53:21

Ehhez nagyon meghoztad a kedvem:)

Rozmaring&Csokoládé 2012.04.01. 15:28:07

Kedves Nyamm, akkor hajrá! :-D
süti beállítások módosítása