Könnyű ételekből sosem elég a rekkenő hőségben...bár, akkor is szeretjük a könnyen elkészíthető és ugyanakkor egyedi ízű fogásokat, amikor éppen nem tombol a nyár. És ha valamiben paradicsom és parmezán van, akkor az már csakis jó lehet.
Parmezános paradicsom
Hozzávalók - 4 főre -
4 paradicsom hosszában felére vágva - ha be tudunk szerezni olasz paradicsomot, az a legjobb -
¼ csésze frissen reszelt Parmigiano Reggiano DOP
1 teáskanál friss oregánó
¼ teáskanál só
frissen őrölt fekete bors
4 teáskanál extra szűz olívaolaj
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 230 fokra. Helyezzük a paradicsomokat vágott oldalukkal felfelé a tepsibe. Szórjuk rá a parmezánt, az oreganót, a sót és a frissen őrölt borsot. Locsoljuk meg az olívaolajjal, és süssük kb. 15 percig, amíg a paradicsomok megpuhulnak.
- a receptet és a fotót a 'Cheese-It's Europe' magyarországi kampánya, a 'A Dolce Vita íze' program biztosította -