Fehérboros csillagtök-krémleves pirított tökmaggal
2011. július 20. írta: StileDiVita

Fehérboros csillagtök-krémleves pirított tökmaggal

Bár a nyár ma elég érdekes arcát mutatta, hiszen ősziesre hűlt az időjárás, de ettől még egy finom krémleves, ami már talán egy kicsit emlékeztet is az őszre, nagyon jól tud esni. 
FEHÉRBOROS CSILLAGTÖK-KRÉMLEVES PIRÍTOTT TÖKMAGGAL
Hozzávalók - kb. 4 személyre -
- 0,5 kg csillagtök - pucolt és kimagozott állapotban -
- 2 dkg vaj
- 1 db. paradicsom húsa - megpucolva és kimagozva -
- 0,5 db. közepes fej hagyma
- 0,5 l alaplé
- 2 dl tej
- 1 dl tejszín
- 0,5 db. citrom leve
- 1 dl száraz, minőségi fehérbor
- szerecsendió, só, bors
Elkészítés
A tököt kockára vágjuk és besózzuk. A hagymát apró kockára vágjuk és a vajon megpároljuk, majd hozzá adjuk a tejet, tejszínt, bort és alaplevet. 1-2 percig főzzük, majd beletesszük a tököt és a paradicsomhúst. Lefedve 10-15 percig főzzük. Utána kézi botmixerrel összepépesítjük. Ízesítjük sóval, borssal és szerecsendióval, s végül hozzáadjuk a citromlevet. Pirított tökmaggal és apróra vágott petrezselyemmel tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://rozmaringescsokolade.blog.hu/api/trackback/id/tr747961384

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása