Gránátalmás-diós-korianderes csirkecomb
2011. december 28. írta: StileDiVita

Gránátalmás-diós-korianderes csirkecomb

Az ünnepek tartalmas ételei után mindenkinek jól esik egy könnyű étel, amely mindamellett, hogy nagyon finom, nagyon látványos is, hiszen számtalan szín található a tányéron. 
GRÁNÁTALMÁS-DIÓS-KORIANDERES CSIRKECOMB
Hozzávalók - 4 személyre - 
- 4 egész csirkecomb
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2,5 db. gránátalma leve és magjai + 0,5 db. gránátalma magjai
- 1 ek. dijoni mustár
- 1,5 ek. balzsamecet
- 2 ek. narancslekvár 
- só, őrölt bors
- kevés olívaolaj a sütéshez
- 2 marék dió
- 0,5 csokor koriander apróra vágva
Elkészítés
A gránátalma levét, a narancslekvárt, balzsamecetet és mustárt alaposan összekeverjük és félre tesszük. A combokat mindkét oldalukon megsózzuk és megborsozzuk, s a kevés, forró olajon mindkét oldalát megpirítjuk úgy, hogy a bőrös felével kezdjük a pirítást. Majd ezt is félre tesszük. Ekkor a hagymát vékony szeletekre vágjuk, s megpároljuk az olajon. Amikor már halványbarna és puha, hozzáöntjük a gránátalmás levet és felforraljuk 1-2 perc alatt. A combokat egy hőálló tálba tesszük, ráöntjük a hagymás-gránátalmás öntetet és 220 fokos sütőben 45-50 perc alatt megsütjük alufóliával lefedve. A végén az alufóliát levesszük róla, s a bőrös felével fölfelé kicsit sütjük, hogy ropogós legyen a bőre.
Amíg sül a csirkecomb a sütőben, addig a diók illatosra pirítjuk, s amikor kihűlt, durvára törjük. A koriandert felszeleteljük apróra, s a fél gránátalma magjait egy kiskanállal kivájjuk, valamint, a kifacsart gránátalmákból megmentjük az ép magokat. 
Ha kész vannak a combok, megszórjuk a korianderrel, a dióval és a gránátalma magjaival.
Polentával  vagy sáfrányos rizzsel tálaljuk.

Továbbra is várom a lájkokat a Rozmaring&Csokoládé oldalra - nem erre a receptre várom a lájkokat, hanem magát a Rozmaring&Csokoládé oldalt kell lájkolni - 2011. december 31. délig, hiszen értékes nyereményben részesül majd valaki, aki a lájkolók közül kisorsolásra kerül, természetesen olyanokban, ami a konyhában használható. 

A bejegyzés trackback címe:

https://rozmaringescsokolade.blog.hu/api/trackback/id/tr887961276

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hobbychef 2011.12.28. 18:52:50

Gratulálok. Tényleg különlegeset készítettél. Eszembe nem jutott volna, hogy a csirkecombhoz gránátalmát és diót adjak.

Rozmaring&Csokoládé 2011.12.28. 18:56:55

Szia, köszönöm! Igen, legtöbbször a gránátalmát én is vadakhoz használom, diót pedig mindenhez, mert nagyon szeretem :-), de így együtt kiváló. S a koriander nemcsak színvilágban, de ízében is hatalmas élmény a csirkecombhoz.

MJ 2011.12.29. 12:48:16

Uff! Ez igen, igencsak ínycsiklandó! Szeretem a gránátalmát, de még csak magában ettem. :)

Rozmaring&Csokoládé 2011.12.29. 17:13:03

Szia MJ, hajrá, akkor itt a váltás ideje, készíts belőle egy színes finomságot Melindának! :-) Köszönöm a dicséretet, mindig jól esik!
süti beállítások módosítása