Dolce Vita - az én (íz)világom: Olasz bonbon - balzsamecettel és rózsaborssal
2012. január 25. írta: StileDiVita

Dolce Vita - az én (íz)világom: Olasz bonbon - balzsamecettel és rózsaborssal

Az elmúlt időszakban annyi finom bonbont osztottak meg blogger társaim, hogy úgy gondoltam, itt az ideje nekem is egy újabb finomságot készíteni...hosszú kihagyás után. 
S mindezt természetesen olaszosan....:-).

DOLCE VITA - AZ ÉN (ÍZ)VILÁGOM: OLASZ BONBON - BALZSAMECETTEL ÉS RÓZSABORSSAL

Hozzávalók
- 10 dkg 65%-os étcsokoládé
- 0,5 dl tejszín
- kb. 1 tk. balzsamecet
- 1 kk. rózsabors apróra törve
Elkészítés
A tejszínt tűzön megmelegítjük, hogy épp csak gyöngyözni kezdjen a fazék falán. 5 dkg csokoládét darabokra törünk, majd hozzáadjuk a rózsaborsot és a balzsamecetet. Amikor a tejszín megmelegedett, hozzákeverjük a csokoládéhoz, s gyorsan elkeverjük benne fényes masszává. Kb. 1 cm vastagon alufóliával bélelt tálba öntjük, s 1-2 óra alatt egy kicsit megszilárdítjuk a ganache-t. Amikor elkészül, elkészítjük a bonbon alapját a maradék 5 dkg csokoládéból, melyet gőz fölött megmelegítünk, s a bonbonforma formáit kikenjük vele. Kb. 10 percre hűtőbe tesszük, hogy a csokoládé megdermedjen, majd kivesszük és egy nyomózsák segítségével a ganache-t a bonbonformákba nyomjuk ¾ részt. Majd az összes formát lezárjuk olvasztott csokoládéval, s hűtőbe tesszük, amíg a csokoládé burok megszilárdul. Légmentesen záródó dobozban 1-2 hétig eláll.

TOVÁBBRA IS VÁROM A JANUÁRI JÁTÉKBA MINDEN JÁTSZANI SZERETŐ EMBERT. ANNYI A FELADAT EBBEN A HÓNAPBAN, HOGY LÁJKOLNI KELL A FACEBOOK-ON A ROZMARING&CSOKOLÁDÉ OLDALT, S A NYERTES EGY KÖNYVVEL LESZ GAZDAGABB, VALAMINT NÉGY DB. KÉZZEL KÉSZÍTETT SZALVÉTAGYŰRŰVEL, MELYET MAJLÁTH ANDREA KÉSZÍTETT NEKÜNK. BŐVEBBEN A NYEREMÉNYEKRŐL: http://rozmaringescsokolade.blog.hu/2012/01/19/januari_jatek_kreativ_ajandekokkal

A bejegyzés trackback címe:

https://rozmaringescsokolade.blog.hu/api/trackback/id/tr997961254

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hajni 2012.01.25. 13:02:21

Húúúúú,ezt sicuramente kipróbálom! :)Még lehet ma!Köszi!

Katucikonyha, 2012.01.25. 16:31:13

Pont ezt gondoltam ki a múlt héten, már épp készen álltam a készítésre, csak nem tudtam kinyitni a balzsamecetes üveget, beleszorult a dugó. :-)

Rozmaring&Csokoládé 2012.01.25. 20:00:20

Húú, Kata, küzdj meg azzal a balzsamecetes dugóval, s készítsd el, mert nagyon finom íze van, jó találtál ki te is.

Rozmaring&Csokoládé 2012.01.25. 20:03:39

Si, tu prepari questi dolci...sicuramente...oggi giá :-) :-)! Prego, cara Hajni!

MJ 2012.01.26. 18:45:10

Igen, igen guszta. :)

Rozmaring&Csokoládé 2012.01.26. 22:49:27

Szia MJ :-)!!!!! S igen, igen finom is....hajrá, hidd el, ezzel nagyon kellemesen megleped Melindát a kemény munkanap után!!!!!!

MJ 2012.01.28. 18:57:44

Szia! :))) Még gyúrok rá, míg bevállalok egy ilyen remeket. :)))

Rozmaring&Csokoládé 2012.01.28. 22:24:20

Meg fogsz lepődni mennyire könnyű...és mennyire finom - erről nem is beszélve -! :-)
süti beállítások módosítása